"Любов и смърт" не е криминална драма, а "американска трагедия"

Елизабет Олсън, Джеси Племънс и Лили Рейб са звездите в новия хитов сериал на HBO Max.

Фотография: HBO Max

Ако все още не сте се възстановили емоционално от "The Last of Us", но и нямате търпение за "Белият лотос", HBO Max идва с ново предложение - криминалната драма "Любов и смърт" с Елизабет Олсън.

Историята в минисериала е базирана на реални събития и криминален случай от 80-те години на миналия век, когато домакиня от Тексас е обвинена в бруталното убийство на приятелката си.

Примерната домакиня Кенди Монтгомъри има кратка афера с Алън Гор, съпруг на нейната приятелка Бети. В един петък, 13 юни 1980 г., Монтгомъри се отбива до къщата на Гор в Уайли, поддържано предградие в Далас, за да вземе бански за дъщерята ѝ, тъй като децата от дветe семейства ходят заедно на тренировка по плуване. Срещата им води до повдигане на болната тема за  Бети – аферата между съпруга ѝ и най-добрата ѝ приятелка. По-късно същата вечер тялото на Бети Гор е открито в напоеното с кръв мокро помещение на къщата й с 41 рани от брадва.

Смразяващото убийство и последвалият съдебен процес служат за основа на сюжета на "Любов и смърт" - най-новата телевизионна адаптация на Дейвид Е. Кели (същият, който стои зад "Големите малки лъжи" и "Отмяната"), в която Елизабет Олсън си партнира с Лили Рейб и Джеси Племънс като Бети и Алън Гор.

От жанрова гледна точка, това е истински криминален сериал, но режисьорът и изпълнителен продуцент на сериала - Лесли Линка Глатър ("Истинска кръв", "Спешно отделение") го категоризира като "американска трагедия".

Любов и смърт

За достоверността на фактите, продукцията се обръща към книгата на Джим Аткинсън и Джо Боб Бригс "Доказателство за любовта: Истинска история за страст и смърт в предградията", която включва ексклузивни интервюта със семействата, както и към статия в две части, публикувана в Texas Monthly.

Робърт Удашен, един от съдебните адвокати на Монтгомъри, също е консултант. А истинската Кенди Монтгомъри, която сега е на 70 години и според непотвърдени данни живее в Джорджия, не е пожелала да се ангажира с проекта.

Премиерата на "Любов и смърт" е на 27 април в HBO Max.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA