Соня Йончева и Йонас Кауфман са звездите в "Ла Скала"

Оперната прима се връща в България и за концерт на 12 април.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 10 април 2023

Соня Йончева и Йонас Кауфман са звездите в предстоящата премиера на операта "Андре Шение" в "Ла Скала" през май.

"За нас е чест, че две от най-големите звезди на операта ще бъдат на една сцена в легендарното произведение на Умберто Джордано", съобщават от театъра.

Това не е първото партньорство на Йончева и Кауфман. Преди години те участваха в спектакъла на Парижката опера "Бастилията" - "Дон Карлос" на режисьора Варликовски.

За Йончева участието в операта "Андре Шение" е дебют. През 2020 г. тя изпълни арията "La Mamma Morta" на Оперната гала в "Ла Скала" и предизвика истински фурор сред публика и критици.

Сега италианските меломани и медии с интерес очакват появата ѝ в ролята на Мадалена. Преди да започне репетиции в Милано обаче, Йончева пристига в София, за да зарадва българските си почитатели с Бароков концерт на 12 април в зала "България" с Фестивален оркестър "Изкуството на барока" с диригент Зефира Вълова.

Европейската програма на Соня Йончева е много натоварена. Световноизвестното българско сопрано е звезда в Тържествената Гала, посветена на един от големите диригенти на нашето време Даниел Баренбойм в Залцбург.

"Той е един от учителите ми. Личност, която ми разкри важни детайли в интерпретациите на оперния репертоар. Баренбойм цени индивидуалността на артиста и я развива", споделя Соня Йончева, която е имала щастието да работи с него през годините в "Травиата" и "Медея" в Берлинската Щатсопера. 

Още един дебют ще направи Соня Йончева в следващите месеци. Тя е звездата в операта "Мадам Бътерфлай" на Пучини във Виенската опера през юни.

"За мен това е една от най-чувствените опери. Музиката на Пучини, история за любов, страст и тайни. Вълнуващо преживяване за всеки артист, особено когато на сцената се среща с изключителни колеги – певци, с един от най-добрите оркестри в света", каза Йончева.

За своите героини тя разказва в първата си книга "Петнадесет огледала", която излиза на български, английски и френски език. Първите бройки от българското издание, както и новият албум "Куртизанката", включващ известни арии от прочути опери, Йончева ще разпише след концерта на 12 април в зала „България".

Поради големия интерес са пуснати в продажби допълнителни билети на цена от 90 лв.

Може да ги откриете на epaygo.bg.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA