Линда Еванджелиста пуска своя книга

Супермоделът събира най-забележителните си фотосесии в луксозно издание.

Ася Иванова
Ася Иванова 26 април 2023

Фотография: Profimedia

Истинско модно бижу се задава на пазара, защото Линда Еванджелиста пуска на пазара своята първа книга.

Супермоделът и фотографът Стивън Мейзъл обявиха, че изданието ще послужи като първата ретроспективна монография на легендарния артист и първата книга на модната легенда.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЛИНДА ЕВАНДЖЕЛИСТА СПИРА ДА СЕ КРИЕ И Е ГОТОВА ДА ГОВОРИ

Двойката споделя над 190 снимки от съвместната си работа в периода 1987-2011 г. - някои кадри не са виждани от десетилетия, а други са едни от най-запомнящите се изображения в индустрията.

Автор на книгата е бившият моден редактор Уилям Норуич, чието дело е и въведението в нея. "Тази книга е празник на нашето приятелство и израз на нашата благодарност за животите и кариерите, които ни бяха дадени", споделят Еванджелиста и Мейзел.

Мейзел добавя: "Всеки ден, когато отивах на работа с Линда, смятах, че е много бляскав. Ние се забавлявахме. Насладете се на тези снимки толкова, колкото ние се наслаждавахме на всяка секунда, създавайки ги."


"Заедно правим снимки, откакто се срещнахме за първи път през 1987 г. Книгата ще бъде достъпна по целия свят на 13 септември от @phaidonpress. С нашата любов и благодарност, Линда и Стивън", пише двойката в специална публикация в Instagram.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СУПЕРМОДЕЛИТЕ НА 90-ТЕ: КАК ИЗГЛЕЖДАТ И С КАКВО СЕ ЗАНИМАВАТ СЕГА?

Разбира се, голямата новина не остана подмината от Хелена Кристенсен, Синди Крауфорд, Кристен Макменами, които засипаха с комплименти Еванджелиста. Амбър Валета, Каролин Мърфи, Лили Олдридж, Ракел Цимерман, Карла Бруни и Синди Бруна също се включиха под публикацията.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA