Британски таблоид се извини на принц Хари за незаконно взета информация

Престолонаследникът е бил подслушван и следен от частен детектив през 2004 г.

Ася Иванова
Ася Иванова 11 май 2023

Фотография: Profimedia

Принц Хари получи така чаканото извинение от британски таблоид, който е взел от него информация по незаконен начин. Предполага се, че телефонът на кралската особа е бил хакнат.

38-годишният принц и около 100 знаменитости, включително актьори, спортни звезди, певци и телевизионни водещи, съдят издателя Mirror Group Newspapers. В него са включени таблоидите Daily Mirror, Sunday Mirror, and Daily Express. Те са съдени, че за периода 1991-2011 г. са получавали по незаконен начин информация за тях, която включва хакване на лични телефони, измама и други незаконни приоми.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПРИНЦ ЛИПСВА ОТ СЕМЕЙНАТА ФОТОСЕСИЯ ЗА КОРОНАЦИЯТА НА ЧАРЛЗ III

принц хари

Това се е случвало със знанието на ръководителите на издателството, които не само не са спрели този акт, ами дори са го прикривали. Документи, които са представени пред Висшия съд на Лондон разкриват, че дори е бил ангажиран частен детектив, който да следи принц Хари в нощен клуб през 2004 г. Най-сетне издателят Mirror Group Newspapers призна вината си и заяви, че "поднася безрезервно извинение и приема, че принцът има право на подходящо обезщетение".

Хари, който не присъства за началото на изслушването, се очаква лично да даде показания в началото на юни в рамките на седемседмичния процес. Така според местни медии той ще стане първата британска кралска особа, която прави това от 19-и век насам.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA