Скандал с наследството на Тина Търнър

Кой ще вземе парите и имотите на певицата?

Ася Иванова
Ася Иванова 31 май 2023

Фотография: Profimedia

Кралицата на рокендрола Тина Търнър напусна този свят едва преди седмица, но проблемите с нейното наследство вече започнаха.

Богатството на певицата възлиза на 250 милиона долара. Според закона, 47% от него отиват при съпруга на Тина - Ервин Бах. При кого обаче отиват останалите 53%? Оказва се, че точно това е моментът, който се оказва проблемен. Светлина хвърля снахата на изпълнителката, съпругата на покойния й син Рони - Афида.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: РАЗКРИХА ПРИЧИНАТА ЗА СМЪРТТА НА ТИНА ТЪРНЪР 

тина търнър

"Тъй като тя се омъжи в Швейцария, мисля, че около 47 процента ще са за съпруга, а останалото за децата," казва тя и добавя, че има усложнения при поделянето на наследството.

Единствените биологични деца на Търнър вече не са живи. Рони Търнър почина през 2022 г. след усложнения, свързани с рак на дебелото черво. Той бе единственото дете от връзката на Тина с Айк Търнър. Преди него певицата има син от връзката си с Реймънд Хил, когото ражда на крехките 18 години - Крейг. Той се самоуби през 2018 г., което Тина описва като "най-тъжния си момент като майка".

Двама от синовете на Айк Търнър от предишна връзка - Айк младши и Майкъл, обаче са осиновени от Тина по време на съжителството им и са живи. Не така обаче твърди Афида Търнър.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ТИНА ТЪРНЪР И ЕВРИН БАХ - 37 ГОДИНИ ЛЮБОВ

тина търнър

"Двете деца на Тина са Крейг и Рони – тя не е осиновила Айк младши. Те бяха в семейството само защото тя беше с Айк, така че единствените "кръвни" потомци са Крейг и Рони. Днес аз съм единствената с това име – няма други Търнър," разкрива Афида, като пропуска да спомене другия син на Айк - Майкъл. С това нейно изказване, започнаха и спекулациите, че може би тя ще е тази, която ще вземе по-голямата част от наследството на Тина Търнър. 

Афида обаче споменава още нещо любопитно. Тя разкрива, че семейство Търнър никога не са й помагали с нищо, въпреки че е омъжена за Рони от 2007 г. до неговата смърт през 2022 г. "Не съм тук за това. Тук съм, за да отдам почит на свекърва си. Винаги съм печелила парите си сама – никой никога не ми е давал нищо от семейство Търнър - това е техният манталитет, ОК."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA