Крис Хемсуърт се отказва от киното заради децата

Има висок риск актьорът да се разболее от алцхаймер и иска да е до семейството си.

Ася Иванова
Ася Иванова 21 юни 2023

Оказва се, че дори най-големите екшън герой са по-уязвими, отколкото си мислехме. Вече няма да видим Крис Хемсуърт като Тор, тъй като напуска киното. А причината са... децата му.

Наскоро стана ясно, че има повишен риск актьорът да се разболее от алцхаймер. В поредицата Limitless Хемсуърт получи данни от изследвания за генетични заболявания, които му показаха, че е рискът да се разболее от алцхаймер е 8 до 10 пъти по-висок, отколкото при повечето хора. Той е предразположен, заради наследяването на гена аполипротеин Е от своите родители. 

крис хемсуърт

След като узна какво бъдеще може би го очаква, звездата от "Тор" сподели, че иска да се оттегли от Холивуд, за да прекарва повече време с децата си, ако в някакъв момент започне да ги забравя или да не ги разпознава. "Исках да напусна, защото работя непрекъснато вече 10 години, а имам три деца, на които искам да обърна повече внимание", казва той пред ET.

Той допълва, че участието му в Limitless са му показали как животът просто си лети и трябва да се фокусираш върху важните и значими неща. Заради притеснителните резултати, Крис е успял да направи няколко основни промени в начина си на хранене, тренировките и грижата за психическото състояние.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA