Самоубил ли се е Елвис Пресли?

Доведеният брат на легендарния певец се извинява за шокиращите си изказвания.

Ася Иванова
Ася Иванова 29 юни 2023

Фотография: Profimedia

Светът загуби своята най-любима звезда Елвис Пресли през 1977 година и до днес страда от тази загуба. Кралят на рокендрола е легенда, за която продължава да се говори. И разкритието на доведения брат на певеца - Дейвид Стенли, че Елвис сам е сложил край на живота си, шокира всички. Година след това обаче, той се извини и каза, че не е вярно. Каква е истината?

Пресли почина едва на 42 години. Според официалната версия той е претърпял сърдечен удар, докато е седял в тоалетната, в резултат на което е изгубил съзнание и е паднал на пода. Аутопсията обаче показва, че причината за спиране на сърцето е прекомерната доза различни медикаменти (според други източници – лекарства).

"Той е планирал да вземе лекарствата, които са го убили. Любов, болка, срам – той просто не можеше да го понесе повече", казва Дейвид Стенли в документалния филм на Amazon Prime "Жените на Елвис". Той посочва, че Елвис имал редица връзки с млади, непълнлетни жени, които криел от обществото. Той не издържал на напрежението, че те ще бъдат разкрити в книга.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЕДИНСТВЕНАТА ДЪЩЕРЯ НА ЕЛВИС ПРЕСЛИ ПОЧИНА НА 54 ГОДИНИ

елвис пресли

Стенли, бивш член на антуража на Пресли, е бил в Грейсланд, когато изпълнителят починал в резултат на свръхдоза наркотици. "Неговите предпочитания към млади момичета, на възраст 15 или 16, ме накара да се поболея", твърди доведеният брат. "Казах му, че е чудо, че не са го арестували. Той се размина с неща, с които повечето хора не успяха, заради парите, успеха, славата и властта, харизмата и магнетизма си. Той умишлено взе лекарствата, които го убиха."

Дни по-късно Стенли се извинява за твърдението, че покойният певец се е самоубил. Но не и за казаното за връзките му с млади жени. "Съжалявам за унизителните коментари, които направих в документален филм за Елвис, заснет миналата година", написа Стенли. "Твърденията ми не могат да бъдат оправдани и напълно разбирам защо сте ядосани. Обичам и винаги ще обичам Елвис и това да съм част от семейството му. Той е повече от достоен за любовта, която изпитвате към него. Той ви обичаше. Обичам ви и единственото, което мога да ви помоля, е да ми простите за безотговорните ми действия." 

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ОСТИН БЪТЛЪР Е ПРИЕЛ РОЛЯТА НА ЕЛВИС ЗАРАДИ ВАНЕСА ХЪДЖИНС

лвис пресли

Като член от екипа на Елвис, Стенли днес разказва за живота му със звездата в мемоари, озаглавени "Моят брат Елвис: Последните години". Той споделя, че работата му е била като тази на "детегледачка". "Чувствах се по-скоро като помощник в старчески дом. Не успях да разбера напълно какво се случва и не можех да се меря с Елвис с оглед на неговите проблеми с пристрастяването. Наивно вярвах, че Елвис може да се справи с всичко – дори да преодолее пристрастяването към лекарства", казва Стенли за сп. "People" още през 1989 г.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA