Билетите за "Опенхаймер" вече са в продажба

Поглед зад кулисите на биографичния епос пък разкрива подробности за революционната визия на филма.

Фотография: Форум Филм България

От днес стартира продажбата на билети за "Опенхаймер" – свръхочакваният биографичен епос на виртуозния майстор Кристофър Нолан.

Предприемете необходимите действия, ако искате да изживеете този повратен момент от човешката история, в чийто център стои забележителната фигура на Дж. Робърт Опенхаймер. Човекът, който светът завинаги ще помни като "бащата на атомната бомба".

Опенхаймер

"Опенхаймер" е адаптация на наградената с "Пулицър" книга "Опенхаймер - Американският Прометей" на Кай Бърд и Мартин Дж. Шеруин, и разказва интригуващата история на енигматичния американски физик, оглавил проекта "Манхатън", в рамките на който е създадена първата атомна бомба.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВНИМАНИЕ, ТОВА СА НАЙ-ДЪЛГООЧАКВАНИТЕ ФИЛМИ НА 2023 Г.

Опенхаймер

Опенхаймер

Сюжетът се фокусира както върху турбулентния личен живот на Опенхаймер и отношенията му с колегите, политиците и военните, така и върху последвалото му обявяване за строг международен контрол върху ядреното оръжие и превръщането му в една от най-знаковите жертви на антикомунистическата истерия в САЩ.

Малко са съвременните режисьори, които могат да вълнуват публиката със силата и размаха на Кристофър Нолан. Той първи започва да снима игрални филми с IMAX камери, с всеки следващ проект разширява пределите на формата, но успоредно с поразяващите визуализации, предоставя и възможност за постигане на изключително дълбока интимност.

Присъединяваме се към Нолан, оператора Хойте ван Хойтема и актьорите Килиън Мърфи, Робърт Дауни Джуниър, Мат Деймън и Емили Блънт в специално видео зад кадър, което разкрива техническите иновации (и творческите подбуди зад тях), които екипът на филма разработва, за да можем да съпреживеем историята по начин, какъвто не сме виждали досега на големия екран.

Освен тях, в ролите ще видим Флорънс Пю, Рами Малек, Бени Сафди, Джош Хартнет, Дейн ДеХаан, Майкъл Ангарано и др.

Светът се променя с "Опенхаймер" - от 21 юли, само в кината и IMAX.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA