Съдят Брад Пит за финансова измама

Актьорът продължава битката за своята част от имението.

Ася Иванова
Ася Иванова 12 юли 2023

Фотография: Profimedia

Брад Пит бе даден на съд с обвинението, че е присвоил активи от винарната към Chаteau de Miraval в Южна Франция, което притежаваше заедно с бившата му съпруга Анджелина Джоли.

Той е обвинен, че е похарчил активите на винарната е пръснал милиони долари за излишни реновации в имението. Делото срещу Пит е заведено от компанията Nouvel, чрез която Джоли имаше дял в собствеността на френската винарна. Сега притежателят на тези акции е руският милиардер Юрий Шефлер. От компанията искат обезщетение от поне 350 млн. щатски долара за претърпени щети.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: БРАД ПИТ ПУСКА НА ПАЗАРА МНОГО, МНОГО СПЕЦИАЛНО РОЗЕ

Шато Миравал на Брад Пит

"Пит пропиля активите на компанията, като е прахосал милиони за ненужни проекти, включително над един милион щатски долара за ремонт на басейна", се казва в депозирания иск. От него става ясно още, че четири пъти е реконструирано стълбище, като освен това е похарчена значителна сума пари за възстановяване на звукозаписно студио. В иска се заявява, че Пит "се е държал като капризно дете, отказвайки да признае инвестиционното дружество за равноправен бизнес партньор". 

ОЩЕ ОТ GRAZIA: АНДЖЕЛИНА ДЖОЛИ СПЕЧЕЛИ ДЕЛО СРЕЩУ БРАД ПИТ

Брад Пит и Анджелина Джоли

Скандалите за винарната започват още през 2016 г., когато Анджелина Джоли подаде молба за развод срещу Брад Пит и двамата трябваше да разделят цялото си имущество. Още преди да се оженят, актьорите купуват имението и винарната на Chаteau de Miraval в Южна Франция за 25 млн. евро. Тогава двамата сключват устно споразумение, нито един от тях няма да продаде своя дял без съгласието си на другия. Джоли обаче нарушава договорката и през 2021 г. продава своя дял на руския олигарх. Година по-късно Пит подава жалба срещу нея, като заявява, че продажбата на нейния дял от придобитото от тях шато за "незаконна", но Джоли печели делото

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA