Анджелина Джоли спечели дело срещу Брад Пит

Тя ще вземе правата върху френската винарна, която доскоро беше част от списъка с общите им собствености.

Анджелина Джоли получава семейната винарна във Франция - това реши съдът в Лос Анджелис след дългия и коментиран навсякъде процес срещу Брад Пит.

По-рано тази година звездата от "Троя" обвини бившата си съпруга в самосиндикално продаване на нейния дял от общия им бизнес. Тогава стана ясно, че 47-годишната актриса е решила да се сбогува със своите акции - общо 50%, като до този момент другата половина е притежание на холивудския секссимвол.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: АНДЖЕЛИНА ДЖОЛИ НЕ СМЯТА, ЧЕ Е ПЕРФЕКТЕН РОДИТЕЛ

Всъщност двойката купува Château de Miraval в Южна Франция, където през 2014-а си казва заветното "да", още през 2008 г.

Според Пит двамата са имали договорка подобни решения да не се вземат, без да бъдат обсъждани помежду им и без да се поиска писменото съгласие на другия. В случая Анджелина е действала на своя глава и Пит подаде иск в съда, за да анулира сделката.

Джоли обаче иска да продаде нейния дял на производителя на водка Юрий Шефлер. 

"Всеки разумен човек би се зарадвал, ако SPI Group стане негов бизнес партньор. Имат първокласен маркетинг и дистрибуция. Той просто не може да надникне отвъд омразата си към Джоли", казва приближен до двойката.

фгхй

Адвокатите на 58-годишния актьор се опитват да изтъкнат колко много е привързан към имението и производството на вино самият той. В последните години избата се е превърнала в истинска страст за актьора и именно тя го е превърнала в "многомилионен бизнес".

Документите към делото посочват, че Chateau Miraval е "глобален бизнес за милиони долари и един от най-високо признатите производители на розе".

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВСИЧКИ В ИНТЕРНЕТ ГОВОРЯТ ЗА ПОЛАТА НА БРАД ПИТ

фгх

В същото време, отново според Брад, Анджелина не е допринесла с нищо за успеха на проекта и я обвинява, че продавайки своя дял на "непознат" е навредила на репутацията на винения бизнес. Дори смята, че бившата му жена иска целенасочено да го злепостави.

Брад Пит и Анджелина Джоли се разделиха през 2016 г., но официално се разведоха едва три години по-късно. Целият процес се забави поради многобройните дела, включително тези за попечителството над шестте им деца.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA