"Барби" доминира световния боксофис с $337 млн.

Розовата утопия на Грета Гъруиг и експлозивният епос на Кристофър Нолан със сигурност ще останат в историята.

Фотография: Profimedia

Barbenheimer може да започна като истерия в социалните мрежи, но ще остане в историята като абсолютен боксофис феномен.

И докато дискусиите в Instagram и TikTok продължават (наистина, кой филм гледахте първо?), първите резултати за най-дългоочакваните продукции тази година са налице.

Барби

"Барби" вече официално е филмът в САЩ с най-голям дебют за 2023 г., тъй като през уикенда успява да генерира главоломната сума от 155 милиона долара. "Опенхаймер" остава на второ място с точно 80.5 милиона.

Опенхаймер

До този момент най-запомнящите се opening уикенди се случват, благодарение на "Отмъстителите" и "Междузвездни войни", но усилията на Warner Bros. и Mattel дадоха резултат. Припомняме, че бюджетът на филма е 145 млн., но все пак говорим за най-известната кукла в света, за Марго Роби и Райън Гослинг. И за Дуа Липа!

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "ОПЕНХАЙМЕР", АКО ВЯРВАТЕ, ЧЕ ИМАМЕ НЕ САМО ШАНС, НО И МИСИЯ

Барби

"Барби" записа и личен успех в биографията на Грета Гъруиг - лентата отбеляза най-големият opening weekend за проект, режисиран от жена. Предишните носители на титлата са "Капитан Марвел", който направи 153 милиона през 2019 г., както и "Жената чудо" от 2017-а със 103 млн.

В същото време "Опенхаймер" не остава съвсем назад. Представители на IMAX потвърдиха, че само от тяхна страна са регистрирали 35 милиона долара в продажби, включително за прожекции в 4 сутринта и специални такива на Imax 70mm в други държави.

Опенхаймер

Резултатите от международния боксофис добавят 93.7 милиона долара в полза на "Опенхаймер", а "Барби" може да се похвали с наистина зашеметяващия резултат от 182 млн.

Истината е, че рейтингите в Rotten Tomatoes и отзивите на критиците са изключително положителни. Ние сякаш имахме по-различна представа и за двете продукции, но е ясно, че няма как да ги пропуснете.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA