Ваня Щерева се изповядва в нова биографична песен

Певицата възпява разтърсващия край на една връзка.

Ася Иванова
Ася Иванова 05 септември 2023

Фотография: ПР

Ваня Щерева се завръща с поредното разтърсващо биографично парче, след 15 години затишие.

"Тръгвай" е "по действителен драматичен случай", както се изразява самата певица. Това е песен за оня момент от една връзка, в който вече нищо друго не може да се направи, освен да кажеш "Тръгвай, няма повече кво да го мъчим". Текстът и музиката са дело на Ваня, аранжиментът е на Роби Николов, който изпява и беквокалите.

Ваня Щерева

Щерева разкрива, че видеото е заснето по доста необичаен начин. Без режисьор, оператор и сценарий. "Видеоклипът е спонтанна проява. Още преди да е готова песента, почти на шега помолих приятели да ме снимат с телефоните си, без очаквания, че ще излезе нещо от това. Четирима мои близки приятели държаха телефоните в рамките на три месеца, на различни локации. Имаше период, в който всеки ден валеше. Катето Евро, в чийто двор са част от кадрите, още не беше напълнила басейна. Използвахме го и празен. Темата ми беше "вода" – водата, която отмива любовта. Чакахме дъждове, пълнихме басейни, пускахме маркучи, взимахме фенерчета назаем от съседи, пътувахме, нахлувахме зад бариери на забранени за влизане места и тайно и набързо снимахме, ходех по бельо и ботуши на малко мостче в Ловния парк, а минувачи се смущаваха от гледката", спомня си Щерева. 

"Сменях бельо след бельо, риза сред риза, накрая реших и да се пооблека малко в тоя клип и за целта три дни ших на ръка с игла и конец бялата рокля от финала на клипа. Беше вълнуващо да се опитаме да създадем нещо, което изглежда красиво, драматично, и "като истинско", с непрофесионални умения и подръчни средства", разказва Щерева.

Ваня Щерева

Единственият професионалист, който се включва  на финала е Виктор Милушев, операторът на "RESTART", чието дело са цветовите корекции.

„Това приключение беше изпълнено с адреналин - като започнем от песента, която беше по-ниска, но Роби вдигна доста над възможностите ми тоналността, за да излезе драматичния заряд, и настоя, че ще се справя, до нахлуването ни в забранени територии - ходене по ръба на скала, с високи токчета, а под мен камъни и езеро, в което изтичат отровите от някакъв рудник. Всичко приключи без произшествия, като изключим леко пострадалия телефон на Катето от подводните снимки. Но всичко имаше смисъл – много момичета ми писаха, че песента ги е намерила в точния за тях момент. Разбира се, поплакали са си на "Тръгвай". И това им подействало здравословно и пречистващо", споделя още Ваня.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA