Какво доведе до смъртта на Матю Пери?

Звездите изказват почитта си към актьора, колегите му от "Приятели" все още мълчат. Защо?

Ася Иванова
Ася Иванова 30 октомври 2023

Фотографията: Profimedia

Безспорно една от най-коментираните теми в световен мащаб в последните часове е смъртта на Матю Пери. Любимата ни звезда от сериала "Приятели" почина внезапно на 54-годишна възраст.

Актьорът бе открит безжизнен в джакузито си у дома в Лос Анджелис. Удавен. Оказва се, че е получил сърдечен арест. Но какво може да го е предизвикало?

Джоуи без Чандлър в Приятели

Оказва се, че Пери е прекарал два часа, занимавайки се с едно от най-любимите си занимания, което се оказва и доста натоварващо - пикълбол. "Той смяташе, че това е нещо, което може да помогне за възстановяването му, и вършеше страхотна работа. Пикълболът бе неговият начин на живот. Той наистина го очакваше с нетърпение. Беше състезателен човек, но не в лошия смисъл на думата", казва неговият близък приятел и треньор Мат Манасе. "Обичаше го. Искаше да излезе. Искаше да побеждава. Обичаше го. Когато правеше невероятен удар, той разказваше за това дни наред," казва още Манасе.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: МАТЮ ПЕРИ СТАВА НА 51, А ТОВА СА ЛЮБИМИТЕ НИ РЕПЛИКИ НА ЧАНДЛЪР БИНГ

Матю Пери

Последните часове на Пери, прекарани в игра на пикълбол.

Именно тежкото физическо натоварване от играта може да е довело до внезапното спиране на сърцето му по-късно през деня. По време на неговия любим ралаксиращ момент в джакузито, той е бил сам. Неговият асистент е бил изпратен по задачи. Когато се връща, намира безжизненото тяло на Пери.

Разбира се, годините на безпаметни дни и нощи, поляти обилно с алкохол и опиати, са подпомогнали сърдечния арест. Макар и борещ се с демоните си, пороците вече са се отразили пагубно не само на психиката, но и на тялото му.

Новината за смъртта на Пери разтърси света и десетки известни личности изразиха скръбта си. Сред тях обаче не са най-близките му колеги от "Приятели". Няма и дума от Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Дейвид Шуимър, Мат ЛеБланк и Лиса Кудроу. От екипа на култовия сериал разкриват, че те са разтърсени и опустошени от новината и все още нямат думи, с които да изразят мъката си по внезапно починалия им приятел. Те са решили да публикуват съвместно изявление.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA