Съдят A$AP Rocky за опит за убийство

Мъжът на Риана отново има неприятности със съдебната система.

Ася Иванова
Ася Иванова 21 ноември 2023

Фотография: Profimedia

Рапърът A$AP Rocky отново се изправя пред съда на Лос Анджелис през януари.

Той има две обвинения за стрелба с полуавтоматично оръжие срещу своя бивш приятел и ищец Теръл Ефрон след ожесточен спор. И двата инцидента са се случили през ноември 2021 г. Според прокурорите Ефрон е имал малки наранявания.

Раким Мейърс, както е истинското име на A$AP Rocky, e арестуван пет месеца по-късно, през април 2022 г., когато пристига на летището в Ел Ей с полет от Барбадос. През същата година му е повдигнато обвинение, а сега съдията в Лос Анджелис постанови, че прокурорите разполагат с достатъчно доказателства, за да пристъпят към съдебен процес. Ще бъде разгледан казусът не само с двете обвинения в нападение, но и че мъжът на Риана е използвал лично огнестрелно оръжие по време на инцидентите.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: РАЗКРИХА ИМЕТО НА ВТОРИЯ СИН НА РИАНА И A$AP ROCKY

A$AP Rocky

Рапърът е на свобода под гаранция и категорично отрича да е виновен. Неговият адвокат Джо Такопина каза в съда, че прокурорите не са представили достатъчно доказателства за стрелба и разчитат на различни видеозаписи от охранителни камери и свидетелски показания, които не са убедителни. Той още казва, че показанията на Ефрон не са достоверни, тъй като само лявата му ръка е била одраскана по време на стрелбата.

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA