Продават на търг сценарии от сериала "Приятели"

Историята на два епизода е била изхвърлена на боклука.

Ася Иванова
Ася Иванова 12 януари 2024

Фотография: Profimedia

Сценарии от два епизода на хитовия сериал "Приятели" отива на търг.

Всички помним онзи вълнуващ момент, когато главните герои на сериала пътуват до Англия, за да видят как Рос се жени за годеницата си Емили, изиграна от Хелън Баксендейл, в Лондон. Документите за "The one with Ross's wedding part I and part II" е трябвало да бъдат унищожени, след като епизодите са били заснети във Fountain Studios в Уембли, западно лондонско предградие, за да не изтече финалът. Един от тогавашните служители обаче ги открива захвърлени в кофа за боклук след края на снимките и решава да ги прибере. 

Приятели сценарий

Акционерите са определили ориентировъчна цена за двата сценария между 600 паунда (около 760 долара) и 800 паунда (около 1020 долара). "Благодарение на огромната глобална привлекателност на сериала, кой знае къде може да падне чукчето", казва Аманда Бътлър, ръководител на операциите в аукционна къща Hansons. Според аукционната къща бившият служител на студиото, който е работил в администрацията и спасил сценария, сега е на 60 години, но не се разкрива неговата самоличност. Той обаче разкрива: "Никога не съм виждал никого от актьорския състав на "Приятели", но си спомням, че беше безумно оживено на терен." 

"Намерих сценариите в кошчето за боклук няколко седмици след края на снимките. Част от работата ми беше да следя всичко да е подредено и да не се оставят боклуци наоколо. Чудех се, какво да правя с тях, затова просто ги сложих в чекмеджето на офиса си. Спомням си, че се питах на кого от актьорския състав може да са принадлежали. Напуснах Fountain Studios през 1999 г. и когато отидох да разчистя бюрото си, просто захвърлих всичко в една голяма картонена кутия. Едва след като проверих кутията няколко месеца по-късно, ги намерих. Озоваха се в чекмеджето на нощното шкафче и оттогава са там. Съвсем спокойно можех да ги изхвърля. Наскоро разчиствах дома си преди преместване и отново се натъкнах на тях", разкрива служителят.  

За изненада на всички, той признава, че не е бил голям фен на сериала и затова и дава сценариите на търг. "Американският хумор е различен от нашия. Тези сценарии заслужават да бъдат притежание на голям фен на "Приятели".

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA