Лени Кравиц ще получи отличието "Музикална икона"

Наградите "Изборът на публиката" ще се състоят следващия месец.

Ася Иванова
Ася Иванова 29 януари 2024

Фотография: Profimedia

Лени Кравиц ще получи отличието "Музикална икона" на наградите "Изборът на публиката" (People's Choice). Това ще се случи на 18 февруари в Санта Моника, Калифорния.

Освен като успешен музикант, Кравиц е и много успешен композитор, а в последните години се изявява и като актьор. "С 11 студийни албума в десетилетната си кариера Лени Кравиц се е утвърдил като световна рок суперзвезда", казва в изявление Джен Нийл, изпълнителен вицепрезидент на събитията на живо и специалните програми в NBCUniversal Entertainment. "Независимо дали пише и изпълнява собствените си хитове, или работи зад кулисите, пишейки за други величия в бранша, музикалната дарба на Лени е наистина несравнима. Развълнувани сме да го почетем като тазгодишната музикална икона и очакваме с нетърпение да видим какво ще изнесе на сцената", допълва Нийл.

Кравиц е неудържим и продължава да жъне успех след успех. Наскоро той получи звезда на холивудската Алея на славата, а на 24 май се очаква да излезе и следващият му албум, наречен "Blue Electric Light".

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA