Марго Роби и разочарованието след номинациите за "Оскар"

Актрисата бе пропусната в надпреварата за най-добра женска роля и това изненада всички.

Ася Иванова
Ася Иванова 01 февруари 2024

Фотография: Profimedia; Warner Bros.

"Барби" се оказа истински феномен за изминалата година и всички очакваха, че Марго Роби и Райън Гослинг, които лизат в ролите на Барби и Кен, ще бъдат номинирани за главна женска и главна мъжка роля на наградите "Оскар".

Истинската изненада дойде, когато блондинката не получи така очакваната номинация. Тогава всички реагираха, включително и самият Гослинг, който бе включен в надпреварата за престижната награда. "За мен е изключителна чест да бъда номиниран от моите колеги заедно с толкова забележителни артисти в година на толкова много страхотни филми. Но няма Кен без Барби и няма филм "Барби" без Грета Геруиг и Марго Роби, двете най-отговорни за този създаващ история, световно известен филм. Никакво признание не би било възможно за никого във филма без техния талант, смелост и гений", заяви позицията си Райън.

Марго Роби и Райън Гослинг в Барби

Марго Роби най-накрая проговори за пренебрежителното отношение към нея и режисьорката Грета Геруиг от страна на наградите "Оскар". "Няма начин да се почувствате тъжни, когато знаете, че сте толкова благословени. Тя трябваше да бъде включена, защото това, което тя направи, е нещо, което се случва веднъж в кариерата, веднъж в живота", сподели Роби по време на специалната прожекция на SAG-AFTRA на филма-рекордьор.

"Барби" получи цели освем номинации за "Оскар". Освен за най-добър филм, лентата е в надпреварата и за най-добър адаптиран сценарий, най-добра оригинална песен (за "I'm Just Ken" и "What Was I Made For?"), най-добър дизайн на костюми и най-добър дизайн на продукцията. Райън Гослинг беше номиниран в категорията за най-добър актьор в поддържаща роля, докато Америка Ферера получи номинация за най-добра актриса в поддържаща роля.

Марго Роби в Барби

"Ние се заехме да направим нещо, което да промени културата, да повлияе на културата, просто да окаже някакво въздействие. И това вече е направено... много повече, отколкото някога сме мечтали. И това наистина е най-голямата награда, която може да излезе от всичко това," допълни Роби.

"Барби" стана най-касовият филм, режисиран от жена някога. Той спечели 1,4 милиарда долара в световния боксофис миналата година. Това беше и най-големият филм за 2023 г. и най-доброто вътрешно издание на Warner Bros. Pictures в историята на компанията.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA