Андреа Бочели с завръща с нов концерт в София

Маестрото празнува 30 години на стадион "Васил Левски" на 14 септември.

Ася Иванова
Ася Иванова 06 март 2024

Фотография: Profimedia

Най-обичаният и продаван тенор в света - Андреа Бочели, се завръща в страната ни с нов концерт.

Маестрото ще отпразнува 30 години на сцената и България е част от неговата обиколка. Той ще изнесе уникален концерт под звездите на 14 септември на стадион "Васил Левски" в София. Той идва по покана на Fest Team и Charm Music.

През последните три десетилетия емблематичният изпълнител на класическа и поп музика влезе в сърцата на милиони хора с гласа си и вдъхнови много артисти със своя живот. Българската публика ще има възможност да стане свидетел на грандиозен концерт на маестрото това лято, тъй като София е включена в юбилейното турне за 2024, посветено на постиженията на артиста. Билетите за уникалната музикална вечер с Андреа Бочели влизат в продажба в мрежата на ticketstation.bg още този петък – 08 март.

Андреа Бочели концерт постер

Признат в цял свят като пионера на италианската вокална традиция, Андреа Бочели е роден в италианската област Тоскана и е продал над 90 милиона копия от своите албуми в цял свят. Той усъвършенства певческите си умения под ръководството на своя ментор Franco Corelli и за първи път става известен, като печели музикалния фестивал в San Remo през 1994. По същото време започва и блестящата си кариера с класически произведения, изпълнявайки шедьоври от оперния репертоар на сцената и така Бочели печели успешно както любителите на операта, така и тези на поп музиката.

През годините маестро Бочели чупи всички възможни ­рекорди на музикалната индустрия, свири на всички важни световни сцени, печели възхищението на папи, аристократи, музикални и филмови звезди и издава 17 студийни албума. Още албумът „Romanza" от 1997 е един от най-продаваните албуми на всички времена, а „Sacred Arias" от 1999 е най-продаваният албум с класическа музика на солов изпълнител в историята. Албумът „Sì" дебютира директно на първо място в класациите за албуми на Великобритания и САЩ, превръщайки се в първия номер едно албум на Бочели и в двете страни. Албумът е емблематичен и с дуета със сина на изпълнителя - Матео Бочели. Последният албум „Believe" от 2020 г. е един вид „духовна автобиография", която съчетава свещени песни и песни, които говорят на душата. Той съдържа добре познати популярни песни (от „You'll Never Walk Alone" до „Amazing Grace"), както и оригинални песни - композирани от самия Бочели и Енио Мориконе.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA