Кралицата и мачовците

93-годишната Елизабет II, въпреки годините и титлата, си остава истинска жена. Тя няма нищо против да се покаже, заобиколена от привлекателни мъже. Освен това, причината не е за подценяване.

Обединеното кралство е домакин на Световната купа по крикет тази година. Екипи от цял свят пристигнаха в Лондон. Кралицата покани капитаните на отборите в Бъкингамския дворец. И с удоволствие си направи групова снимка с тях.

Елизабет беше, както винаги, безупречна: розово палто и доста къса рокля под него, шапка в тон, украсена с цветна композиция. Този ансамбъл се допълваше от елегантен наниз перли, диамантена брошка и бели ръкавици.

Между другото, изборът на Елизабет на ярки, включително розови рокли, не е случаен. Оказва се, че кралицата трябва да е забележима в тълпата всяка минута. И това изобщо не е от съображения за сигурност. А за да може всеки човек гордо да каже: „Видях самата кралица!”. Веднъж кралицата дори подхвърли небрежно фразата: „Никога няма да мога да нося бежово, защото тогава никой няма да ме разпознае!”.

Елизабет II

След фотосесията Елизабет и спортистите отидоха на годишното парти в градината на Бъкингамския дворец. Традицията на такива летни партита води началото си още от 1860 г., от кралица Виктория. И досега такива фестивали се провеждат няколко пъти на сезон, като на всеки от тях присъстват 5-8 хиляди души.

Всяка година кралицата кани 30 хиляди души на партита, а миналата година 8 хиляди гости присъстваха на първата вечер от сезона, която се проведе в Бъкингамския дворец през май. Тази година още две подобни събития ще се проведат през юни и юли.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA