Звездните сватби на десетилетието

Кои любими двойки си казаха заветното "да" през последните 10 години?

Димитър Андонов
Димитър Андонов 27 декември 2019

Емили Блънт и Джон Кразински

Звездата от „Дяволът носи Прада” обявява годежа си с актьора Джон Кразински през лятото на 2009-а. Година по-късно, двамата сключват брак и се превръщат в първите влюбени, които попадат в нашата звездна селекция. Блънт впечатлява със сватбена рокля Marchesa, сред гостите на сватбата са Мерил Стрийп, Джордж Клуни с тогавашната си приятелка Елизабет Каналис, Мат Деймън и много други, но за огромно съжаление Емили и Джон решават да запазят големия си ден в тайна и единствените кадри в интернет пространството са тези, които папараците са успели да направят измежду дърветата на мястото, избрано за голямото събитие.

 

Принц Уилям и Кейт Мидълтън

Кралската сватба със сигурност е един от ключовите моменти в светския календар на последното десетилетие. Кейт Мидълтън избира семпла феерична рокля на Alexander McQueen, за да размени обетите си с принц Уилям в края на април 2011 г. Бъдещите херцог и херцогиня на Кеймбридж се целуват на балкона на Бъкингамския дворец пред очите на над милиард хора от цял свят, които проследяват всеки един момент от сватбата на бъдещите управници на Обединеното кралство пред малките екрани.

Блейк Лайвли и Раян Рейнолдс

Поредното звездно семейство, което забранява достъп на всякакви медии до сватбата си. Раян Рейнолдс и Блейк Лайвли си казват заветното „да” през 2012 година и то на място, което е сред локациите на романтичната комедия „Тетрадката”. Изданието Martha Steward Weddings споделя няколко снимки от звездното събитие – букетът на булката, сладките комплименти за гостите и други малки детайли, но въпреки това една от най-забавните и земни двойки в Холивуд отказва да превърне сватбения си ден в световна сензация

Джъстин Тимбърлейк и Джесика Бийл

През есента на 2012-а Джесика Бийл и Джъстин Тимбърлейк решават да увековечат любовните си взаимоотношения след няколкогодишна връзка. За големия ден Бийл се спира на специално изработена рокля на Giambattista Valli, а Тимбърлейк носи костюм от Tom Ford за церемонията, осъществена в бляскав италиански комплекс. В списъка с гостите са Анди Самбърг, Тимбаленд, както и телевизионният водещ Джими Фелън, който е сред най-добрите приятели на певеца.

Криси Тейгън и Джон Леджънд

По напълно обясними причини Джон Леджънд и Криси Тейгън сключват таен граждански брак преди да излетят за Италия за официалното събитие през 2013-а. Тейгън сменя три рокли на Vera Wang, а Леджънд посреща Кание Уест, Стиви Уондър, който изпълнява Ribbons In The Sky специално за тях, както и Бруклин Декър, която е сред шаферките на булката. Двойката започва да излиза през 2007-а, сключва брак шест години по-късно в компанията на 125 гости и се наслаждава на четириетажна морковена торта, придружена от изпълнение на „All of Me”.

Ким Кардашиян и Кание Уест

Каквото и да кажем за сватбата на Ким Кардашиян и Кание Уест, няма да бъде достатъчно. Една от най-популярните двойки в светското пространство се врича във вярност в средата на 2014 г., когато Лана Дел Рей и Андреа Бочели ги поздравяват със свои хитове в двореца Версай. Снимка от голямото събитие се превръща в най-харесваната такава в Instagram по това време, детронирайки селфи на Джъстин Бийбър и Селена Гомес. Семейство Уест се спират на тоалети от haute couture колекция на Givenchy, тортата за големия ден е със седем етажа, гостите са над 200 и въпреки това, двамата решават да подновят обетите си няколко години по-късно, малко след раждането на Норт.

Джордж Клуни и Амал Аламудин

Жената, която успя да плени сърцето на Джордж Клуни, избира за големия ден рокля със средна дължина на Oscar de la Renta, докато годеникът й се спира на Giorgio Armani. Амал и Джордж сключват брак над Канале Гранде във Венеция, където разполагат и с луксозен имот. Сред гостите на събитието са Емили Блънт, Мат Деймън, Сандра Бълок, Синди Крауфорд и много други близки приятели на двойката.

Серина Уилямс и Алексис Оханян

Модната библия Vogue разкрива, че Серина Уилямс започва семейния си живот с Алексис Оханян с танц към песента „Tale as Old as Time” от класиката на Disney „Красавицата и звяра”. Пред 200 гости в Ню Орлианс тенис легендата си казва „да” с милионера в рокля на Alexander McQueen. След официалната част на събитието Серина се преоблича в специален аутфит от Versace, за да поздрави гостите си - Бионсе, Кели Роуланд, Сиара, Ким Кардашиян и други звезди, разположени на четири маси, всяка от които носи име на голяма награда, която Уилямс е печелила през годините.

Принц Хари и Меган Маркъл

Тук бихме могли да запазим мълчание. Сватбата на Меган Маркъл и принц Хари със сигурност е сред най-големите събития за последните десет години. Роклята на булката е специална изработка на Givenchy. Хари носи традиционната военна униформа, а всичко в големия ден е изпълнено с детайли, които успяха да впечатлят дори и недоброжелателите на кралското семейство. Меган носи тиара, която й бива подарена лично от кралица Елизабет II, а букетът е от незабравки - любимите цветя на принцеса Даяна. На събитието, състояло се на 19 май 2018 г. присъстват толкова звезди, колкото дори холивудските червени килими рядко успяват да видят наведнъж. В списъка с гостите са Опра Уинфри, колегата на Маркъл - Патрик Адамс, заедно със съпругата си Троян Белисарио, Приянка Чопра, Том Харди, семейство Бекъм, както и Амал и Джордж Клуни.

Приянка Чопра и Ник Джонас

Приянка и Ник отпразнуваха съюза си с две изключително екстравагантни церемонии в Индия точно преди година. Двойката избира Umaid Bhawan Palace – една от най-големите частни резиденции в целия свят, за да събере всички гости. Приянка и Ник спазват както християнските, така и хиндуистките традиции, за да почетат религиозните си разбирания. За първата церемония г-жа Джонас носи специално изработена рокля от Ralph Lauren, а за втората се спира на червена такава от индийския дизайнер Sabyasachi. За направата й са били необходими над 3000 часа, което е само един от поводите актрисата от „Куантико” да се чувства специална на големия си ден.

Хейли Болдуин и Джъстин Бийбър

Хейли Болдуин и Джъстин Бийбър сключват граждански брак в Ню Йорк през септември 2018 г., но решават да съберат близки и приятели за сватба едва в края на това лято. Булката носи екстравагантна дълга рокля, изработена специално с думите „Докато смъртта ни раздели” на няколкометровия воал. Иконата на уличния стил и поп певецът канят Кайли и Кендал, Крис Дженър, Джейдън Смит, както и много други звездни приятели, които, от своя страна, споделиха свои кадри в Instagram.

 

Хилари Дъф и Матю Кома

Най-свежото попълнение в списъка ни със звездни двойки, сключили брак през последните десет години. Само преди няколко дни Хилари Дъф си каза „да” със своя приятел Матю Кома в Лос Анджелис. Двамата започват да се срещат през пролетта на 2017-а, но се разделят за няколко месеца, а в началото на тази година обявяват годежа си в социалните мрежи. За сватбата Хилари избира семпла бяла рокля, а шаферите са синът й Лука и общата им дъщеричка с Матю – Банкс. Процесът по избора на тоалета бива проследен отблизо от американския Vogue, а ние вече очакваме да видим Дъф отново на екран в ролята на Лизи Макгуайър.

Последните 10 години успяха да донесат значително количество промени в общественото мислене, политическите системи и много други важни аспекти на дневния ред. Любопитството към живота на звездите обаче, не спира да е обект на интерес във всеки един момент. Готови да посрещнем новото десетилетие, решихме да обърнем поглед към последните 10 години и всички онези звездни сватби, които оставиха своята следа в историята на шоубизнеса...

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA