Меган и Хари с 10 милиона долара и договор за автобиографична книга?

Нормално е британските данъкоплатци да си задават въпроса с какви средства ще разполагат херцогът и херцогинята на Съсекс след оттеглянето си от кралската фамилия. Оказва се, че поводи за притеснение няма, или поне според финансовите експерти.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 28 януари 2020

Още преди „Мегзит" официално да стане факт, много финансови експерти започнаха да правят своите прогнози за това как ще изкарват парите си принц Хари и Меган Маркъл, след като се откажат от минималното държавно финансиране, което Обединеното кралство им предоставяше.

Според същите тези специалисти, ако Меган и Хари бъдат поканени за главните действащи лица в събитие, на което трябва да говорят, се очаква те да получат хонорар на стойност поне 500 000 долара. Междувременно, няма да е голяма изненада, ако херцогът и херцогинята на Съсекс решат да напишат автобиографична книга, в която да разкажат повече за живота си преди и след превръщането си в старши членове на британската фамилия. Ако двамата предприемат тази стъпка, съвсем спокойно може да "приберат" около 10 милиона аванс към договора за издаването на книгата. Ако включим в това число и продажбите, не е изключено двамата да надминат успеха на Барак и Мишел Обама с техните 65 милиона долара.

405

Имайки предвид филантропичните ценности на Меган и Хари, очаква се голяма част от приходите, които получават, впоследствие да бъдат дарени за благотворителност. На двойката ще им бъдат необходими поне 3 милиона за бодигарди, защото едва ли ще разполага с нужното спокойствие без наличието на частна охрана. Заедно с всички тези цифри, в някакъв етап Хари ще наследи солидна сума от завещанието на Даяна, а принц Чарлс вече потвърди, че ще помогне с 2 милиона паунда на сина си, който ще установи с Меган и Арчи на територията на Канада. Експертите са стигнали до заключението, че към момента нетното състояние на двойката е около 34 милиона паунда, а ако решат да поемат по стъпките на Дейвид и Виктория Бекъм и се изградят като бранд, поголомните 1 милиард долара, не биха им „избягали" в никакъв случай.

Каквото и да се случва, херцогът и херцогинята продължават да се справят с последствията от решенията, които взеха. Бащата на Меган не е прекратил публичните изяви и непрекъснато обвинява дъщеря си за разни неща. Ще има ли отговор от страна на херцогинята и как ще се развие живота им в Канада, предстои да стане ясно.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA