5 неща, които не знаете за Росалия - новата латино сензация, чието име ще чувате все по-често

Няма как да не сте попадали на "Con Altura" и "Malamente". Добре е да запомните името ѝ, защото ще го чувате все по-често.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 31 януари 2020

Тя се снима с Кайли Дженър, обича да нарушава правилата в музикалната индустрия и има милиони последователи в социалните мрежи. Дори да не знаете името ѝ, няма как да не сте чували поне една от последните ѝ песни. Защо? Защото те са навсякъде. Росалия е новото голямо име в музикалната индустрия, което може да се похвали с фенове като Мадона, Франк Оушън и Фарел Уилямс. Международната ѝ фен база продължава да нараства, а ние решихме да ви запознаем с нея. Сигурни сме, че има защо да ѝ обърнете внимание.

1. Има класическо музикално образование

Росалия учи в Музикалния колеж в Барселона, като се обучава в традиционния стил на пеене, известен като cante flamenco. Младата звезда стартира творческия си път с работа върху продукции за Панамаския международен филмов фестивал, а начало на големия пробив дава, когато през 2017 г. започва да записва песните за втория си студиен албум „El Mal Querer".

2. Тя поднася фламенко на модерното поколение

Песен на прочутата легенда на фламенкото Камарон де ла Исла запалва страстта на Росалия към музикалното изкуството. Със своите мелодични вокални превъплъщения и стилни танцови движения, тя дава нов живот на позабравения стил, пречупвайки го през призмата на съвременния обектив. Популярно испанско списание описва певицата като „най-новия покровител на съвременното фламенко".

54

3. Тя има куп звездни колаборации и песни само на испански

Мадона, Франк Оушън и Фарел Уилямс са сред големите ѝ фенове, а Травис Скот и J Balvin са само част от звездите, с които тя покорява музикалните класации. Ако все още не сте забелязали, тя пее само на испански. Това обаче далеч не я е спряло да се свързва с феновете си по цял свят. Засягайки универсалните теми за ревност, контрол, любов и завист, тя доказва, че не е нужно да прави компромиси с родния си език, за да реализира своята дръзка визия.

4. Тя вече е артист, носител на Грами

Няколко дни преди да отпразнува 25-ия си рожден ден, Росалия разбира, че е номинирана за пет латински Грами. В нощта на награждаването тя прибира вкъщи статуетките в две от категориите. Росалия използва речта си при получаването на наградата, за да благодари на всички жени, които са помогнали за процъфтяването на нейната кариера: „Искам да благодаря на дамите в бранша, които ме научиха, че аз мога да се справя. Аз съм тук, благодарение на тях." Само преди няколко дни певицата грабна и приза за най-добър латино рок, ърбан или алтернативен албум на главната церемония в Лос Анджелис.

5. Тя е продуцент, музикант и певица

Росалия пише, продуцира, а заедно с това свири на пиано и китара. Автор е на голяма част от парчетата си, но въпреки това признава, че има късмета да си сътрудничи с едни от големите имена в музикалния бранш. „Имам удоволствието да работя с велики хора, но аз съм отговорна за звученето си. За мен е важно хората да знаят, че жените могат да ръководят свои собствени проекти", споделя талантливата изпълнителка, която със сигурност ще следим отблизо и занапред.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA