Били Айлиш чете коментарите ви в социалните мрежи

Не е изключено и да хареса ваша снимка. Единственото, което иска, е да ограничи злобата, а феновете ѝ да спрат да се преструват на нея.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 20 февруари 2020

Трудно е да повярваме, че Били Айлиш се интересува от общественото мнение. Певицата признава, че до преди два дни е чела коментарите за себе си в социалните мрежи. Самата тя бързо разбира, че нещата отиват твърде далеч и е трябвало да спре. "Това съсипа живота ми. Спрях преди два дни. Буквално преди два дни. Спрях да чета коментари напълно", казва тя пред репортер на BBC. "Странно е. Колкото по-готино е това, което правиш, толкова повече хора те мразят. Това е лудост."

Доста хора преоткриха изпълнителката, след като тя прибра вкъщи пет награди „Грами" и оглави саундтрака на последния филм от поредицата за Джеймс Бонд. Според нея причината повечето хора да публикуват омразни коментари, е защото смятат, че са забавни. Тя разкрива, че когато е била по-млада, е казвала неща, които да накарат хората да се смеят – нещо, което правим без да се съобразяваме с факта, че коментарите ни могат да са вредни. „Мисля, че точно това е проблемът. Кажете нещо, за да накарате някой да се засмее. Преживях това."

575

"Безумно е, че до този момент четях коментари. Трябваше да спра отдавна"

Едно от нещата, които феновете на Айлиш намират за забавни, е това да се обличат като и преструват на нея в публичното пространство. Изпълнителката на „bad guy" коментира „феномена" още през януари, казвайки в прав текст на почитателите си, че това не е готино. "Моля, спрете да правите глупости. Не е безопасно за вас и за хората, които не ме познават. Карате ме да изглеждам зле."

Въпреки че си взема почивка от четенето на коментари, Айлиш се надява, че все още може да поддържа връзка с феновете си. Тя ще продължи да харесва публикации и да комуникира с аудиторията си, но ще се придържа към решението си да не чете излиянията под постовете ѝ. "Безумно е, че до този момент четях коментари. Трябваше да спра отдавна. Проблемът е, че винаги съм искала да поддържам връзка с феновете и да говоря с тях. Просто искам да бъда около тях, защото те са хора. Те са като мен. Те са мен, но колкото и приятели да имам, интернет наистина съсипва живота ми, така че ще се „изключа."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA