Били Айлиш срещу двойните стандарти в Холивуд

Младата звезда знае отлично, че смятате широките ѝ дрехи за странни, но наистина не ѝ пука.

Били Айлиш не е типичната поп звезда, която ще видите на сцената в провокативни тоалети, пееща за мъжете в живота си. Факт е, че към нея има милиони открити нападки от страна на хейтъри, които биха направили всичко възможно, за да не ѝ позволят да се чувства добре. 

"Ако сме твърде секси, излизаме безотговорни. Ако сме прикрити, не сме достатъчно женствени. Защо?"

В откриващата вечер от своето световно турне "Where Do We Go? World Tour" в Маями, певицата започна шоуто с монолог, в който се обръща към всеки, който има мнение за тялото и начина, по който се облича. "Познавате ли ме? Наистина ли ме познавате?", казва Айлиш, която споделя, че няма да позволи на никого да ѝ каже, че трябва да изглежда по определен начин. "Имате мнения за моите мнения, за моята музика, за моите дрехи, за тялото ми. Някои хора мразят това, което нося, някои го хвалят. Някои го използват, за да засрамят други, някои го използват, за да засрамят мен." 18-годишната изпълнителка открои двойния стандарт, пред който са изправени жените от цял ​​свят. "Ако сме твърде секси, сме безотговорни. Ако сме прикрити, не сме женствени. Защо?"

3546

„Усещам вашите погледи, неодобрението ви или въздишките ви, но ако живеех с тях, никога нямаше да мога да се движа", продължава тя. "Бихте искали да съм по-малка? По-слаба? По-мека? По-висока? Бихте ли искали да съм тиха? Провокират ли ви раменете ми? Гърдите ми? Тялото, с което съм се родила, не е това, което сте искали? Ако нося нещата, които са ми удобни, не съм жена. Ако захвърля дрехите, ще съм уличница. Въпреки че никога не сте виждали тялото ми, все пак го съдите. Защо? " Монологът на звездата завърши с реторичен въпрос към публиката относно това кой точно контролира нечия идентичност. Тя сподели на феновете си, че никой няма тази сила. 

"Ние решаваме кои сме и какво точно струваме. Какво означава всичко това? Стойността ми трябва да се основава само на вашето възприятие? Или че мнението ви за мен  е моя отговорност?" Искрени аплодисменти за Били, която доказа, че не само може да създава хитове, но и най-вече да бъде себе си, което е все по-трудна задача за повечето знаменитости.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA