Селена Гомес за биполярното си разстройство: "Бях едновременно ужасена и облекчена"

Младата изпълнителка сподели открито диагнозата си в Instagram разговор с Майли Сайръс и окуражи всички да бъдат максимално откровени по отношение на менталното си здраве.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 06 април 2020

За всички от поколението, израснало с Майли Сайръс и Селена Гомес в ефира на Disney, общият им чат на живо в Instagram преди няколко дни, бе приятна изненада. Ерата, в която филмовото студио изстрелваше артистите си директно в редиците на "големите" в Холивуд отмина, но тези, които са успели да си проправят път, не излизат от фокуса на обектива.

селена гомес

Предизвикана от скуката и негативизма, съпътстващи социалната изолация, Майли Сайръс започна собствено ежедневно Instagram шоу - Bright Minded: Live With Miley, в което досега говори с Деми Ловато, Хилари Дъф и още други любими на публиката слънчеви знаменитости. През уикенда Селена Гомес се присъедини към шоуто на Майли и абсолютно откровено коментира скорошната си диагноза - биполярно разстройство.

"Наскоро отидох в една от най-добрите психиатрични болници в Америка и говорих за това, след като години наред минах през много различни неща. Разбрах, че съм биполярна", споделя през сълзи Селена. Една от най-следваните музикални изпълнителки в Instagram разкри, че въпреки диагнозата да е шокираща или страшна за някои хора, тя е щастлива, че най-накрая е открила източника на чувствата си. Селена коментира, че  е била „равни части ужасена и облекчена - ужасена, защото завесата е повдигната, но облекчена, тъй като най-накрая разбрах защо съм страдала от различни депресии и тревоги толкова години".

селена гомес

Гомес сподели още, че самата тя никога не е имала пълна информираност за това състояние, но в крайна сметка се радва, че сега е свободна да говори открито за психичното си здраве, тъй като от нея се очаква да бъде винаги усмихната и свежа, дори в моментите, когато не се чувства окей. Темата за психичното здраве започва да става все по-голяма част от световния дневен ред, а немалко известни личности обявиха желанието си да се отддава по-сериозно значение на този проблем, защото той е реално съществуващ и никой, страдащ от него, не бива да се срамува да говори публично.

селена гомес

Междувременно, Селена обяви, че ще направи голямо дарение на болницата в Лос Анджелис, където преди няколко години преживява бъбречна трансплантация. В момента болничното заведение има нужда от средства в борбата с пандемията, предизвикана от разпространението на коронавируса. Да аплодираме Гомес силно!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: СЕЛЕНА ГОМЕС СЪЗДАВА КОЗМЕТИЧНА ЛИНИЯ

СЕЛЕНА ОТКРОВЕНО ЗА ДЖЪСТИН БИЙБЪР: "БЯХ ЖЕРТВА НА ЕМОЦИОНАЛНО НАСИЛИЕ"

SHE'S BACK! RARE - НОВИЯТ АЛБУМ НА СЕЛЕНА ГОМЕС

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA