Може ли Кание Уест наистина да стане президент?

Рапърът сериозно заяви намеренията си в Twitter. Има ли обаче реална възможност за победа?

Вероятно към всяко нещо, което излезе от клана Кардашиян-Дженър, трябва да се подхожда с известна доза съмнение. Оказва се обаче, че Кание Уест явно наистина обмисля да се кандидатира за президент в предстоящите избори на САЩ тази есен.

Хвърляйки шапка към Доналд Тръмп и Джо Байдън, рапърът отправи послание към феновете си в Twitter, а именно, че е време жителите на Америка да обединят визията си и да изградят своето общо бъдеще. "Кандидатирам се за президент на САЩ! #2020VISION." 

Въпреки че към момента все още не е ясно какви точно са представите на Уест за бъдещето, той очевидно има намерение да влезе в политиката. "Няма да тичам, ще ходя", споделя рапърът преди време. "Когато видите заглавия, в които се казва, че Кание е луд, спомнете си, че един от трима афроамериканци е в затвора, защото не може да каже нищо, няма мнение и е уплашен!"

Може ли Кание Уест наистина да стане президент?

Преди да се заеме със собствена политическа кариера, Кание бе една от малкото известни личности, публично подкрепили управлението на Доналд Тръмп. Двамата дори се срещат в Белия дом през есента на 2018-а, за да говорят по редица важни въпроси. Малко след това съпругът на Ким Кардашиян заяви, че ще се постарае да направи САЩ място, на което всички да се чувстват удобно и да бъдат себе си. "Аз съм черен човек с червена шапка, можете ли да си представите?"

https://www.instagram.com/p/CBLlJTBnA_Z/

Оказва се обаче, че ако Кание е напълно сериозен в намеренията си, той вече закъснява с осъществяването на целта си. Изборите на 3 ноември са буквално на ръка разстояние, а към момента той не може да се присъедини нито към демократите, нито към републиканците, тъй като местата там са заети от Джо Байдън и Доналд Тръмп. Единственият му вариант е да се кандидатира като независим кандидат, но шансовете му вече намаляват.

За да направи това, той ще има нужда от много подкрепа, хора, които да работят за него и не на последно място - пари. След като Forbes обяви Кание за втората най-богата знаменитост тази година, а съпругата му вече е в списъка на милиардерите, съмняваме се, че последният фактор би бил проблем. 

1\

Крайните срокове за подаване на кандидатурите на независимите лица обаче вече са изтекли в шест щата - Тексас, Ню Йорк, Мейн, Северна Каролина, Ню Мексико и Индиана, което означава, че името на Кание няма как да се появи в бюлетините в тези щати. За да може да влезе в тези на останалите щати, той ще трябва да събере над 100 000 подписа на избиратели преди края на регистрацията, който е между края на август и средата на септември. 

Политически експерти коментират, че Уест вече е изпуснал момента да окаже влияние на избирателите, предвид неговото късно решение да се присъедини към надпреварата за държавен глава. За да може да се появи в бюлетините в Калифорния, Кание ще трябва да събере 196 964 подписа до 7 август. Имайки предвид успехът на всеки един проект в семейството, вярваме, че и президентската кампания е напълно възможна. Феновете на Кание са доста, но ще успеят ли да му помогнат и тук?

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA