Може ли Кание Уест наистина да стане президент?

Рапърът сериозно заяви намеренията си в Twitter. Има ли обаче реална възможност за победа?

Вероятно към всяко нещо, което излезе от клана Кардашиян-Дженър, трябва да се подхожда с известна доза съмнение. Оказва се обаче, че Кание Уест явно наистина обмисля да се кандидатира за президент в предстоящите избори на САЩ тази есен.

Хвърляйки шапка към Доналд Тръмп и Джо Байдън, рапърът отправи послание към феновете си в Twitter, а именно, че е време жителите на Америка да обединят визията си и да изградят своето общо бъдеще. "Кандидатирам се за президент на САЩ! #2020VISION." 

Въпреки че към момента все още не е ясно какви точно са представите на Уест за бъдещето, той очевидно има намерение да влезе в политиката. "Няма да тичам, ще ходя", споделя рапърът преди време. "Когато видите заглавия, в които се казва, че Кание е луд, спомнете си, че един от трима афроамериканци е в затвора, защото не може да каже нищо, няма мнение и е уплашен!"

4

Преди да се заеме със собствена политическа кариера, Кание бе една от малкото известни личности, публично подкрепили управлението на Доналд Тръмп. Двамата дори се срещат в Белия дом през есента на 2018-а, за да говорят по редица важни въпроси. Малко след това съпругът на Ким Кардашиян заяви, че ще се постарае да направи САЩ място, на което всички да се чувстват удобно и да бъдат себе си. "Аз съм черен човек с червена шапка, можете ли да си представите?"

https://www.instagram.com/p/CBLlJTBnA_Z/

Оказва се обаче, че ако Кание е напълно сериозен в намеренията си, той вече закъснява с осъществяването на целта си. Изборите на 3 ноември са буквално на ръка разстояние, а към момента той не може да се присъедини нито към демократите, нито към републиканците, тъй като местата там са заети от Джо Байдън и Доналд Тръмп. Единственият му вариант е да се кандидатира като независим кандидат, но шансовете му вече намаляват.

За да направи това, той ще има нужда от много подкрепа, хора, които да работят за него и не на последно място - пари. След като Forbes обяви Кание за втората най-богата знаменитост тази година, а съпругата му вече е в списъка на милиардерите, съмняваме се, че последният фактор би бил проблем. 

1\

Крайните срокове за подаване на кандидатурите на независимите лица обаче вече са изтекли в шест щата - Тексас, Ню Йорк, Мейн, Северна Каролина, Ню Мексико и Индиана, което означава, че името на Кание няма как да се появи в бюлетините в тези щати. За да може да влезе в тези на останалите щати, той ще трябва да събере над 100 000 подписа на избиратели преди края на регистрацията, който е между края на август и средата на септември. 

Политически експерти коментират, че Уест вече е изпуснал момента да окаже влияние на избирателите, предвид неговото късно решение да се присъедини към надпреварата за държавен глава. За да може да се появи в бюлетините в Калифорния, Кание ще трябва да събере 196 964 подписа до 7 август. Имайки предвид успехът на всеки един проект в семейството, вярваме, че и президентската кампания е напълно възможна. Феновете на Кание са доста, но ще успеят ли да му помогнат и тук?

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA