Нека да поговорим за видео музикалните награди на MTV...

Лейди Гага се появи с цели ДЕВЕТ ексцентрични визии, Майли Сайръс изпълни новия си сингъл, а церемонията... въобще не е била на живо?

Димитър Андонов
Димитър Андонов 31 август 2020

Докато целият холивудски живот (или поне по-голямата част от него) бе поставен на пауза заради пандемията, видео музикалните награди на MTV все пак се състояха, макар и в доста специални условия.

Спокойно бихме могли да заявим, че събитието, по традиция, е едно от най-очакваните в светския календар, защото в нощта на връчването на статуетките винаги присъстват най-горещите изпълнители, появяващи се на червения килим с повече от спиращи дъха (а понякога и логиката) визии. Хей, нека все пак не забравяме роклята с месо, която Лейди Гага облече през 2010-а. Може да изглежда като цяла вечност, но сме сигурни, че всички я помните добре. 

На предполагаемия червен килим (ще споделим защо е предполагаем след съвсем малко) видяхме Джоуи Кинг, The Weeknd, Майли Сайръс, Ариана Гранде и Бела Хадид, а водещ на събитието бе талантливата Кики Палмър. Откривайки церемонията, тя посвети минута и на актьора Чадуик Боузман, който преди няколко дни загуби битката с рака. "Трябва да отделим малко време, за да поговорим за опустошителната загуба на актьор, чийто талант и страст са истинско вдъхновение за всички фенове, до които се е докоснал, и за всички, с които се е сблъсквал", сподели Кики малко преди на сцената да се появят артистите, готови да представят последните си хитове. 

Лейди Гага и Ариана Гранде изпълниха Rain on Me за първи път на живо, същото направи и Майли Сайръс с новия си сингъл Midnight Sky. Към списъка с горещи музикални изненади включваме появите на Chloe x Halle, Малума и Machine Gun Kelly. Специално включване имаше и Тейлър Суифт, която от уюта на дома си спечели приза за най-добър режисьор - за видеото си към песента The Man. 

https://www.instagram.com/p/CEiGZ5CIzOR/

Eдин от моментите, които спокойно можем да определим като акцент на вечерта, отново е самата Лейди Гага. "Чудовищната" певица дефилира с не една, а с цели шест ексцентрични визии, към всяка от които имаше и специална маска - както за червения килим, където се появи като космонавт, така и за изпълнението си с Ариана, и, разбира се, за момента, в който се качи на сцената, за да приеме статуетките за Песен и Артист на годината.

https://www.instagram.com/p/CEifcXvFe63/

В случай че се вълнувате достатъчно много, тук ще откриете пълния списък с победителите от церемонията. Най-много призове има тя, а след нея се нареждат Ариана Гранде, Малума и K-pop сензацията BTS.

Разбира се, имайки предвид ситуацията, в която тази година ни постави, шоуто се е провело при спазването на всички противоепидемични мерки. Любопитните и наблюдателни фенове обаче забелязаха нещо друго, а именно това, че церемонията вероятно изобщо не е била на живо, въпреки че екипът на телевизията твърди точно това, дори по време на шоуто.

Коментира се, че появите на червения килим са били заснети предварително, а след това зад тях е поставена стената на MTV. Голяма част от изпълненията са били заснети седмица по-рано, а някои от музикантите дори не са били в Ню Йорк, за да заснемат участието си в продукцията. Склонни сме да се доверим на тази теория, защото забелязахме Бела Хадид в тоалета си за наградите още през уикенда

Няма как да упрекнем организаторите за всичко, което са взели като решение, защото заслужават похвала за смелостта да направят събитие в контекста на настоящата ситуация. Не можем да спрем да се питаме обаче - защо твърдят, че е на живо, след като стана ясно, че изобщо не е така? Или това е опит за привличане на още повече внимание? Както стана ясно, тази година не можем да сме сигурни в абсолютно нищо.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA