10 (много) любопитни факта за "Отчаяни съпруги"

Дамите от предградията определено имат своите тъмни тайни, дори когато камерата не работи.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 21 февруари 2021

Има известна стигма около сериалите, в които главните роли са поверени изцяло на жени. Повечето хора смятат, че всичко в тях се върти около невъобразимата драма, горещия секс и избора на красиви дрехи. Няма да се лъжем, "Отчаяни съпруги" предлага точно това, но го прави по доста по-различен и умел начин в сравнение със "Сексът и градът".

Докато в компанията на Кари Брадшоу има доста табута, които момичетата се заемат да разбият, тук във фокуса на обектива е поставен по-реалният живот (знаете какво имаме предвид!) с всички съпътстващи го проблеми, не само в спалнята. И понеже в момента целият свят се вълнува от голямото завръщане на секса в града, ние решихме да си организираме скромно пътуване до предградията, за да изровим десет дълбоко пазени тайни от екипа на продукцията, която сме сигурни, че разполага с известно място в сърцата ви.

57

Том не е трябвало да бъде верният съпруг. Макар в първия сезон Дъг Сейвънт да играе поддържаща роля, впоследствие той получава главна такава и дори е трябвало да изневери на Линет. Идеята обаче бързо бива отхвърлена, тъй като сценаристите са искали да имат поне една щастлива двойка, а по онова време Габи изневерява на Карлос, Рекс на Бри, докато Сюзън е самотна майка.

57

Да, Уистерия Лейн изглежда като най-идиличното място на света. За съжаление обаче локацията е фикция, разположена в студиата на Universal в Калифорния. Улицата бива построена още през 1946 г., но "Отчаяни съпруги" е първата продукция, за чиито снимки къщите са ремонтирани неколкократно, докато не получат своя модерен (и завършен!) външен вид.

57

Орсън Ходж е дошъл, за да остане. Когато започва цялата сюжетна линия с героя на Кайл Маклаклан, идеята е точно той да бъде убиеца в първата част на сезон 3. Звездата от "Туин Пийкс" бързо вижда потенциала на своя герой и кара Марк Чери да преосмисли сюжетната линия. Точно така той остава с "Отчаяни съпруги" до самия край през 2012 г.

57

Ева Лонгория е първата актриса, получила роля в сериала. Латино иконата първа слага подписа си върху договора за ролята на Габриел Солис. Образът на трофейна съпруга, която страда от липса на внимание ѝ пасва като ръкавица, но в началото планът е бил тя да бъде подла и неприятна. Лонгория решава да предложи най-доброто от двата свята. А как получава ролята? Като на кастинга признава, че е прочела само своята част от сценария.

57

Фелисити Хъфман е Линет и в реалния живот. Няколко дни преди финалния кастинг на актрисите, които се състезават за образа на Линет, Хъфман казва на Чери, че директно иска да получи ролята, без да се явява на прослушване. В крайна сметка го прави, а продуцентите са толкова изумени, че веднага ѝ я предлагат.

57

Бри Ван Де Камп е вдъхновена от майката на Марк Чери. Продуцентът на проекта описва майка си като "много силна жена, която има невероятни готварски умения и е чист перфекционист". Точно като екранното превъплъщение на Марша Крос, която се справя безпогрешно, дори докато е бременна с близнаци.

78

Каскадите не са били само шега. Сещате ли се за онзи момент, в който Сюзън се спъва в сватбената торта? Точно тогава Тери Хачър всъщност чупи две ребра, но решава да продължи снимките. Същото се случва и когато електрическа крушка експлодира в нейното лице, а няколко часа по-късно Ева Лонгория изкривява крака си.

57

Николет Шеридан е Иди Брит? Може би най-провокативният образ от всички в сериала остава този на Николет Шеридан. Макар в сериала връзките с момичетата да са променливи, в реалния живот те се разбират добре, докато през 2010 г. Марк Чери не решава да прекрати договора ѝ, а тя отива в съда с редица доказателства, че го е направил неправомерно. Тогава главните действащи лица подкрепят изпълнителния си продуцент, а не Шеридан.

57

Напрежение на снимачната площадка не е липсвало. Макар да изглеждат в абсолютна симбиоза на екрана, в реалния живот взаимоотношенията между момичетата не са били перфектни. Въпреки че са страшно добри приятелки, съществуват и източници, според които Тери Хачър често е била встрани от всички общи занимания.

57

Бри и Катрин. Катрин и Бри. Химията между двете е повече от осезаема. При това до такава степен, че продуцентите са обмисляли да ги превърнат в двойка, тъй като наистина изглеждат като двете страни на една монета. В крайна сметка се отказват от идеята, за да оставят всяка да поеме по своя път. Представете си колко пасивна агресивност щяхме да видим на малкия екран...

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA