Кажете "здравей" на Хейли Стайнфелд

Запознайте се с момичето, което овладява лошите момчета и печели сърцата на всички.

"Знам как да изкрещя собственото си име", изпява Хейли Стайнфелд в едно от хитовите си парчета и, честно казано, не бихме могли да бъдем по-съгласни. 24-годишната звезда пее, танцува, играе, позира и определено знае как да бъде под светлината на прожекторите.

Отгледана в семейството на интериорен дизайнер и фитнес инструктор, малката Стайнфелд се ражда в ранния следобед на 11 декември 1996 г. и въпреки разнопосочните интереси на родителите си, още от съвсем малка тя мечтае за голямата сцена. Едва стъпила в основното училище, спира да посещава общите класове, защото често бива тормозена от своите съученици. Започва да се обучава вкъщи, но въпреки това успява да завърши гимназия повече от успешно. Малко по малко, тихото, неуверено момиче започва да сбъдва своята голяма мечта. И то как!

57

Когато е на 13, Хейли получава една от главните роли във филма „Непреклонните", с която успява да очарова не само публиката, но и част от най-отявлените критици в Холивуд. "Изпълнява трудния диалог така, все едно е най-лесният език, овладява лошите момчета и печели сърца. Това е истинска дарба", споделят те, а освен милиони позитивни отзиви, ролята в продукцията ѝ осигурява номинация за „Оскар" и за наградата на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство. Това определено е постижение, с което малцина биха имали възможността да се похвалят, още повече в тийнейджърските си години.

Само две години по-късно, Хейли отново е на големия екран, този път в съвременната адаптация на „Ромео и Жулиета". Първоначално ролята в сценария е предвидена за поне 20-годишна актриса, но малката Стайнфелд до такава степен омагьосва всички на кастинга, че сценаристите се принуждават да променят моменти от филма, за да бъдат подходящи спрямо нейното участие.

Родената под щастлива звезда Хейли получава роля във втората и третата част на „Перфектният ритъм", за да играе (и пее) рамо до рамо с Анна Кендрик и Ребъл Уилсън, а през 2016 г. в САЩ премиерно тръгва филмът „Почти на 17", където тя, с поредното си зашеметяващо представяне в главната роля, разширява списъка с номинации за престижни награди. Следват "Бъмбълби" и умопомрачителният хит на Apple TV+ "Дикинсън", специално за който влиза в образа на иконичната и на моменти пикантна писателка-феминистка, която е трудно да не харесаш.

Като казваме, че Хейли определено знае как да бъде в светлината на прожекторите, далеч не се шегуваме. След участието си в „Перфектният ритъм 2", тя подписва договор с една от най-големите звукозаписни компании в Щатите. Без да губи време, издава дебютния си сингъл „Love Myself", а малко след него и първото си EP - „Haiz". Заглавието има символичен смисъл за самата нея – именно така бива наричана най-често от своите приятели и близките си хора.

В следващите години има множество колаборации, които достигат до челните позиции в класациите на Billboard, като най-успешните са тези със Zedd, DNCE и Machine Gun Kelly. Освен всички свои самостоятелни сингли, Хейли записва и едно от водещите парчета към „Петдесет нюанса освободени", а последните ѝ музикални творения влизат в саундтрака на "Дикинсън".

Хейли определено е от онези момичета, които не се страхуват да експериментират. Факт, който често я поставя на челни позиции в списъците с най-добре облечени знаменитости. На червения килим можем да я видим с гащеризон, бляскава рокля, комбинация от пола и пуловер и дори строго официален костюм, а самата тя казва: „Гардеробът ми е пълен със светли цветове, всичките ми дрехи са леки, небрежни - рокли, къси панталонки или тениски. Буквално живея в тениски. Обичам всичко, което е просто, лесно за съчетаване и не твърде претенциозно. Като джапанките." За свое стилно вдъхновение, посочва имената на Риана, Кейт Мос, Дженифър Лопес и Гуен Стефани. Признава, че присъствието на голямата сцена ѝ дава възможност да пробва и облича тоалети, които надали би носила по друг повод и на друго място. Точно това пък прави опита ѝ с модата изключително забавен.

Стайнфелд записва името си и в онзи кратък списък с холивудски лица, чиито имена не бихме могли да свържем с грандиозни любовни драми и секс скандали. Даже напротив, потайността относно личния ѝ живот е нещо напълно типично за нея. Била е гадже с Камерън Смулър, името ѝ е свързвано с Бен Плат и Дъглас Буут, но най-известният романс за широката публика остава този с Найл Хоран. В свое скорошно интервю Хейли споделя, че винаги е малко предпазлива, влизайки във връзка, но няма търпение да се влюби истински и да изживее възходите и паденията, съпътстващите зрелите взаимоотношения. "Когато видиш човека срещу теб щастлив, това прави и теб щастлив", казва тя. 

57

Въпреки че е обожавана от милиони, младата звезда далеч не се сблъсква само със суперлативи и позитивни съобщения. Въпреки че в социалните мрежи има над 13 милиона последователи, тя не крие, че "преди време скролвах из Инстаграм, чувствах се виновна, постоянно сравнявах себе си с другите. Изведнъж си казах: ако искам нещо, ще работя, за да се случи. Можеш да се чувстваш неуверен, това е нормално. Ако публикуваш нещо, направи го, защото ти харесва – начина, по който изглеждаш или това, което е на снимката. По този начин не би те интересувало какво другите хора имат да кажат." А понякога те определено имат много за казване. Но пък нали успехът е най-добрият начин да затвориш чуждата уста? Хейли има с какво да се похвали.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA