Какво можем да научим за живота от Бриджит Джоунс?

Ние се сетихме за нещата, които може да прочетете по-долу. Насреща сме за други идеи.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 25 април 2021

Съжалявам, че ще го кажа, но романтичните комедии често ни оставят с впечатлението, че нищо в живота ни не е наред, освен ако не открием принцесата или принца на белия кон, които ще ни помогнат да съберем разпиляните по земята листи, ще ни погледнат в очите и ще отпътуваме заедно към залеза.

За да не прозвуча като най-големия песимист на света и да бъда посочен с пръст, бързам да кажа, че и това правило си има своите изключения. Може би точно на границата е историята на Бриджит Джоунс, която успя да превърне Рене Зелуегър в икона. И обратното.

Тъй като звездата, вдъхнала живот на емблематичния кинообраз, любим на милиони жени, днес става на 52, ние се връщаме обратно в архивите, за да разгледаме нещата, на които все пак може да ни научи.

57

Понякога просто трябва повече. Всеки е минавал през моменти, в които нещата с потенциалния обект на нашето желание не са се получавали по план. Простата истина обаче е, че времето да бъдем себе си идва едва след като сме успели да оплетем човека в мрежата си. И въпреки че изразът е повече от ужасен, замислете се - никой не отива на първа среща неподготвен.

Добре е да стоим настрана. От хората, които просто не биха направили живота ни по-хубав извън в спалнята. Имаше една много хубава фраза "под път и над път" - ситуацията със секса е така. Другото се намира трудно.

67

Алкохолът и говоренето пред публика никога не са добра комбинация... Дори да сте интроверти, които трябва да представят презентация пред повече от 0 човека, шампанското, уискито и всякакъв друг вид алкохол биха могли само да направят нещата по-зле. 

... но понякога водката е единственото решение. Така де, всеки има своите моменти. Няма да се съдим. А и нали имаше една песен, квалифицираща хората като "не безгрешни, но истински"? Което е вярно, вярно е.

Първото впечатление невинаги е правилното. Човекът с грозния коледен пуловер на парти съвсем спокойно може да бъде този, с който да прекараме остатъка от живота си. Освен ако нямате силно развита до неузнаваемост интуиция, не съдете книгата, преди да сте я прочели.

Щастливият край съществува. Въпреки че животът на Бриджит Джоунс е влакче на ужасите, в което се редуват възходи и падения, тя открива своя начин да бъде щастлива и да се справя с другото си Аз. Вярваме, че това важи за всеки.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA