Когато YOANA обича, тя обича силно и истински

Казват, че счупеното носи нещастие, в случая на YOANA носи хит. И то какъв.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 16 октомври 2021

Фотография: Ангел Захаринов/Вирджиния Рекърдс

YOANA живее в голяма къща със своя самовлюбен мъж, който я оценява по-скоро като ненужно притежание, отколкото като красиво бижу. Тайно наблюдавана от Venci Venc’, тя успява да избяга с него и заедно намират истинската любов. Не се опитвам да разкажа странна фантазия за още по-странно чаено парти, а сюжетната линия във видеото към новата им колаборация „Счупена любов", която се движи умело на границата между комедията и бутафорията. Самата YOANA споделя, че зад парчето стоят огромни професионалисти и хитмейкъри, част от които е и самият Венци. Именно неговото участие я кара да каже „да" на общия проект, първоначално написан на английски и впоследствие пресъздаден на български. Току-що сгодена за партньора си в истинския живот, певицата влага цялата си енергия и емоция, а финалният резултат е парче, което ви се иска да слушате непрекъснато. Преди да си поговорим за любовта, доверието и измеренията на човешките взаимоотношения, да кажа, че поне 1000 от стриймванията му в Spotify идват от мен. Сега по същество...

57

"Като всеки млад човек, и аз съм оглупявала от любов"

Как се поправя счупена любов?

Да ви кажа честно, счупената любов не се поправя. Веднъж изгубиш ли доверието към един човек, всичко губи смисъл.

Аз съм се опитвал да лепя разни пукнатини в иначе „счупени" взаимоотношения, на теб случвало ли ти се е?

Да, но според мен „лепенката" никога не издържа дълго.

Какво правиш, когато нещата просто не се получават?

Вярвам, че има изход от всяка ситуация, стига да спрем за момент и да помислим трезво. Тогава картинката придобива друг вид. При мен действието се появява, след като анализирам откъде всъщност идва проблемът. Решението как да продължа го оставям на вътрешното си чувство.

Видеото към парчето е романтика, екшън и комедия едновременно. За колко време се прави нещо такова?

Този път видеото не е просто клип, а кратък филм, разказващ вълнуващата история на двама влюбени. Дело е на режисьора Стефан МариновBuddubbaz и оператора Петко Андонов. Благодарение на професионализма на всички замесени успяхме да го заснемем за 15 часа.

Героят на Venci Venc’ прескача 3-метрова ограда с шипове, за да стигне до твоя персонаж. Ти какво си склонна да направиш от любов?

Когато обичам, обичам силно и истински. Като всеки млад човек, и аз съм оглупявала от любов. В такива моменти разумът остава на заден план и действаш със сърцето. Неведнъж съм пренебрегвала всичко, за да докажа на любимия човек колко държа на него. Истината обаче е, че ако някой наистина иска да бъде с теб, той ще бъде.

Това май е първият ти път с по-секси роля. Песента ли го предполага, или реши, че е дошло време да покажеш по-различна страна от характера си?

Както музиката, така и модата е изкуство, което разкрива мислите и чувствата ни. Дрехите подчертават нашата енергия и ни карат да се чувстваме по-уверени и силни. Роклята във видеото абсолютно подхожда на тематиката и ме представя в различна светлина. За един артист е важно да се превъплъщава в различни роли.

57

"За един артист е важно да се превъплъщава в различни роли"

Видяхме те с наистина много аутфити...

За визията се доверих изцяло на талантливия Никола Флоридов, който освен добър гримьор и стилист е и мой добър приятел. Тук искам да му благодаря, че прие предизвикателството и вложи цялата си креативност в създаването на тоалетите. Златният корсет ми е любим, ако изключим колко неудобен беше. (Смее се.)

Какво в отношенията между хората те отблъсква искрено?

Отношението е на първо място за мен. Обграждам се само с хора, които уважават същността, времето и мнението ми. Съответно се опитвам те да получават същото в мое лице. Старая се да подхождам с разбиране към околните, защото всички мислим и действаме различно.

Какво е мнението ти за случването на любовта онлайн?

Приемам този вид комуникация като нещо напълно нормално за нашето време. Истината е, че колкото и предимства да имат социалните мрежи, толкова са и недостатъците. Най-хубаво ще е да си говорим толкова откровено и когато сме очи в очи един с друг.

57

Не говориш толкова много за себе си, но има ли според теб вариант, при който личният ти живот да не е обект на внимание?

Силно браня личното си пространство, но предвид естеството на работата ми то често става обект на внимание. Старая се да подхождам с усмивка, когато изпадна в подобна ситуация.

Като се заговорихме за любов, не мога да не те попитам. Рожден ден, скок с парашут, годежен пръстен…

(Смее се.) Даааа! Най-вълнуващото преживяване! Не съм вярвала, че мога да понеса толкова много адреналин в един ден. Човекът до мен ме прави истински щастлива и за миг не съм се колебала в отговора си.

57

Имате ли вече планове за големия ден?

Предвид условията, не сме започнали с организацията. Единственото, което искам, е да се забавляваме. Вярвам, че сватбата е момент от живота, който дълго топли сърцата на двама влюбени.

Фактът, че си стъпка по-близо до семейния живот, помогна ли ти да влезеш в образа за „Счупена любов"?

Истината е, че годежът по никакъв начин не е променил досегашния ни живот. Аз обичам да се грижа за човека до мен и семейният живот не ме плаши, а относно клипа – това е роля, която се надявам да съм изиграла по най-добрия начин.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA