Lil's Box, за всяка мама с много любов

"С проекта се опитвам да науча повече хора да подкрепят малките български брандове и творци", споделя Лили.

Невена Дякова
Невена Дякова 06 февруари 2022

Фотография: Личен архив

Познавате ли Лили от преди-майчинския период, едва ли бихте предположили, че днес тя няма да катери върховете на корпоративния свят с устрема, който само жени с нейните умения и харизма могат. Със сигурност обаче ще харесате не помалко от нея самата новото й начинание – Lil’s Box, което започва през втората година на майчинството си. Креативен досущ като създателката си, проектът обединява усилията на Лили и множество талантливи хендмейд артисти, превръщайки курираните от нея кутии в оригинален, изненадващ и най-вече полезен подарък за притежателя им. Младата мама е последният ексклузивен адресат на кутията, а от какво, как и кога има нужда всяка жена в тази роля, си поговорихме с Лили в следващите редове…

57

Ти си градска мама и блогър (както казва bio-то ти в Instagram), която напуска корпоративния свят, за да радва хората с пълни с handmade неща кутии… Как, кога и най-вече защо се реши на стъпката?

Мисля, че стана напълно естествено. Майчинството дава достатъчно време за размисъл и преоценка на истински важните неща. При мен конкретно се случи към края на втората година майчинство, когато се роди идеята за Lil’s Box. Не ми е било самоцел да напусна спокойната си и добре платена работа, но така се получи и не съжалявам. За мен основната мотивация е да нося стойност с това, което правя, а с проекта Lil’s Box се опитвам да науча повече хора да подкрепят малките български брандове и творци.

Всеки месец, сезон или по специален повод правиш тематични Lil’s Boxes – как подбираш съдържанието им и как откриваш авторите в тях?

През изминалата година, когато стартира проектът, имаше лимитирана кутия почти всеки месец с нова тема и различно съдържание. Това беше безкрайно интересно и вълнуващо, но и доста изморително. Сега планирам да се фокусирам върху кутии за конкретни поводи и теми, от които да поддържам наличност. Търсенето на артикули и автори е според зададената тема. Това е и едно от най-приятните ми занимания, защото попадам на наистина уникални творения. Понякога от раз намирам точния артикул за една кутия, друг път имам идея какъв да бъде той и търся автор, който да го реализира.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КОГАТО ЗВЕЗДИТЕ НЕ ПИШАТ МЕМОАРИ, А ДЕТСКИ КНИГИ

57

Представи ни авторите с по няколко думи…

Мисията на проекта Lil’s Box е да покаже колко талантливи хора има в България и аз самата не спирам да се изумявам и съм безкрайно щастлива, че ги срещам. Голяма част сред тях са жени, открили, или по-скоро осмелили се да покажат творческите си умения именно покрай майчинството. Някои от тях се грижат за дечицата си с проблеми в развитието и творчеството им дава вяра и утеха. Като се замисля, всички автори в бебешката кутия са майки с малки дечица – Петя от „Докато Оги спеше, мама твореше", Марти от „Гуш Банда", Влади от Baby Cube, Цвети от „Мечо и Клечо". Често с тях си пишем по малките часове, докато децата спят, и освен за творчески планове си споделяме рецепти за градински сополи.

Сега на фокус е кутията за „Млада мама" – какво включва най-общо тя и с какво помага на майките?

Да станеш майка е животопроменящо. Освен нестихващата радост носи и доста противоречиви емоции като несигурност, сравнение, вина. Кутията за мама е повод да я поздравим не само за бебето, но и за новата й роля – на майка. Самата кутия съдържа някои чисто практични и животоспасяващи неща като крем за ръце, вино и кафе, но и неща, които да й дадат повече време за себе си и увереност, че „мама може всичко", каквото е и посланието на тениската в кутията.

57

Какво е необходимо на една млада жена в тази роля, за да се чувства завършена в личен и професионален план според теб?

Какво работи в твоя частен случай. Клише е да кажа, че ключът е в баланса, но и напълно вярно. За мен оптимално е в професионален план да се развиваш, да се чувстваш полезен и да виждаш резултати. В личен план освен внимание на детето, да обръщаш внимание на връзката с партньора и най-важното – на себе си. Често в грижите за другите забравяме себе си, а аз вярвам, че една щастлива и спокойна майка може да случи чудеса.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA