Когато звездите не пишат мемоари, а детски книги

Понякога те се целят право в сърцето на най-малките си почитатели, нали?

Димитрина Иванова
Димитрина Иванова 17 януари 2022

Фотография: @paigesaraphoto/@hilaryduff

Когато става въпрос за писане и книги, обикновено очакваме от знаменитостите да споделят интересни факти от живота си в напоителни автобиографии. И докато ние за пореден път се убеждаваме, че не трябва да имаме толкова много очаквания, те ни изненадват с издаването на красиви детски книжки.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ДЕТСКИТЕ СТАИ НА ЗВЕЗДНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ (ГАЛЕРИЯ)

57

Меган Маркъл отдавна загърби актьорската си кариера, омъжвайки се за принц Хари, но затова пък не спира да проявява други свои таланти. Сред тях се оказва и писането. Само преди броени месеци Меган пусна на пазара своята детска книга The Bench, която е посветена на отношенията между нейния съпруг и техния син Арчи. Тя споделя, че всичко започнало с едно стихотворение, което написала за Хари по повод Деня на бащата малко след раждането на първото им дете. По-късно обаче решила, че от това може да се получи прекрасна детска книга, посветена на семейството й. За илюстрациите Меган решава да се довери на Кристиан Робинсън.

Съвсем наскоро се появи и Bella the Brave – детска книга, написана от актрисата Ребъл Уилсън, в която тя разказва за собственото си детство. Затова илюстраторката Анабел Темпест използва нейните снимки като малка, за да създаде и героинята. „Беше страхотно да се върна към тези години", споделя Уилсън, която от дете открива, че различните творчески дейности й помагат да бъде по-уверена и да заявява по-смело себе си. Именно актьорската професия помага на Ребъл да се пребори със своята срамежливост и точно това стои зад историята на Бела – желанието да вдъхнови децата да се занимават с изкуство и да намират начин да се изразяват без притеснения.

Думата brave (от анг. eз. – смел) присъства в заглавието и на детската книга, която издаде тази година още една млада актриса – Хилари Дъф. Вдъхновението да я напише се появява в периода на кърмене на нейната дъщеря Банкс. „Написах тази история, за да окуража както майките, така и дъщерите да постигат повече, да мечтаят повече и да подхождат към света с широко отворено сърце", споделя тя. Хилари си спомня как една вечер се прибрала от работа, точно навреме, за да нахрани Банкс. Била уморена, но нямала търпение да я гушне. „Седях там, изпълнена с емоции, осъзнавайки, че скоро ще спра да я кърмя и това е само един от начините да я наблюдавам как се превръща в малко смело момиче." Още тогава нахвърлила няколко бележки в телефона си, без да знае, че те ще се превърнат в нещо, което ще стане част и от други семейства, които преминават през същите емоции.

Не само момичетата пишат детски книги, но и големите рок легенди. Може би помните как преди няколко години Кийт Ричардс се върна към детството си с книгата Gus & Me: The Story of My Granddad and My First Guitar. Една негова лична трогателна и вдъхновяваща история, илюстрирана с изящните колажи на неговата дъщеря Теодора Ричардс, която отдава почит на специалната връзка между дядо и внук. „Разбрах, че искам да направя за внуците си същото, което моят дядо направи за мен, когато ме запали за музиката", сподели тогава музикантът.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ШЕЙ МИЧЪЛ И ПРАВИЛНИЯТ ПОДХОД КЪМ МАЙЧИНСТВОТО

57

За силната връзка между дядовците и техните внуци пише и още една легенда – Пол Макартни, който през 2019-а пусна своята детска книга Hey Grandude! („Хей, дядо Готин" е издадена и на български от „Сиела"). Тази година музикантът изненада най-малките си фенове и с втора част – Grandude’s Green Submarine, в която приключенията на героите продължават и в тях своето специално място намира музиката. Историята обаче оживява благодарение на красивите илюстрации, които и този път са поверени на Катрин Дърст. И докато големите си пускат някоя от песните на Пол Макартни, малчуганите ще могат да се наслаждават на приказките му за лека нощ.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA