Маите Перони е светлината в мрака, но вие го знаете

Звездата от новата ни дигитална корица признава, че вторият сезон на "Dark Desire" е бил... по-dark, но не само за зрителите.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 12 февруари 2022

Фотография: Sergio Valenzuela Стайлинг: Step On Fashion Грим: Alfonso Castro Коса: Erik Moreno PR: Carolina Palomo

Ако 13-годишното ми Аз, което пее "Empezar Desde Cero" в компанията на по-голямата ми братовчедка и по-малката ми сестра, се беше появило в настоящето, за да ми каже, че ще имам възможността да си говоря с Маите Перони, вероятно щях да му се изсмея. Силно! Сега обаче същото това 13-годишно Аз е склонно да се разкрещи някъде вътре в мен, защото срещата е факт. Даже е втората ни.

57

Яке JOSÉ SANCHEZ, дънки PARIS RODRIGUEZ, ботуши MANGO, чанта COACH

Зад камера Маите продължава да е истинско слънце. Пред нея обаче отдавна не е прекрасната и добронамерена Лупита, която всички харесвахме в "Непокорните". В случай че вече сте гледали "Dark Desire", знаете какво имам предвид.

Когато преди две години мистериозният трилър се появи в каталога на Netflix и стигна до върха в няколко държави, стрийминг платформата даде зелена светлина за продължението, в което има още повече драма, още повече мистерии, още повече секс и още повече напрежение. "Беше труден сезон, но в крайна сметка харесвам това, което направихме", споделя Маите в ексклузивното интервю за новата ни дигитална корица. Аз също го харесах. Очевидно и вие, защото към момента на писане на този текст, сериалът продължава да е на трето място в класацията с най-гледани продукции. А сега по същество.

57

Дънки JULIO, рокля ALFREDO MARTINEZ, обувки MANGO, елек PIELES HANSON, гривна POMELLATO

Първо, как си? Имам чувството, че не си задаваме този въпрос достатъчно често.

Много мило! Добре съм, работя главно върху новия ми Netflix проект "Triada". Обявихме го наскоро. Всъщност съм щастлива за всичко, което подготвяме през 2022 г.

Годината ти започна с втория сезон на "Dark Desire", който е много… по-dark в сравнение с първия. Беше ли това отправна точка? Предполагам, че когато началото е мрачно, редно е продължението да бъде още по-мрачно.

"Dark Desire" е шоу, в което мистерията, отмъщението и любовта са изключително важни. Очевидно, запазихме ги през втория сезон, но в същото време Алма се сблъска с много различни чувства. Наложи се да работя с психолог, за да мога да разбера тези емоции. Беше труден сезон, но в крайна сметка харесвам това, което направихме.

Работа с психолог. УАУ!

Беше важно да разбера ситуацията, в която се намира.

57

Палто PIELES HANSON, блуза JOSÉ SANCHEZ

"Беше труден сезон, но в крайна сметка харесвам това, което направихме"

Помогна ли ти това, че вече я познаваш и знаеш как мисли и действа?

Да, защото във втория сезон основният фокус е именно върху това, което живее в главата ѝ.

Случвало ли ти се е да останеш в образ след края на снимките?

Още от началото на кариерата ми взех съзнателното решение да разделям времето на снимачната площадка и извън нея. Героите и емоциите остават с мен само докато работя.

В крайна сметка предизвикателните роли са по-интересните за актьора, нали?

Така е. Обичам, когато има някакво предизвикателство на екрана, особено свързано с начина, по който хората могат да реагират на дадена ситуация. Това те свързва със зрители навсякъде по света.

Предполагам, че Алма не би могла да е приятелка на Лупита?

(Смее се.) Може би Алма, която срещнахме в съвсем първите епизоди би могла да е приятелка на Лупита, защото беше жената, притеснена за близките си. Тогава се грижеше за всички.

57

Палто PIELES HANSON, бижута POMELLATO

Катрин Сиачоке е голяма част от този сезон. За първи път ли работихте заедно?

Страхотна е! Беше невероятно да си партнираме, тя е голям талант.

В един от епизодите стана дума за това, че важното в живота не е постоянно да носим светлина, а да бъдем наясно с мрака в нас.

Знаеш ли, наскоро пуснах нещо подобно в Instagram. Всички заслужаваме да бъдем обичани, но трябва да започнем отвътре навън. Важно е да разбираме слабостите си, за да можем да блестим и да носим тази светлина.

Връзката на Алма с Дарио обаче е доста токсична.

И точно това е причината за проблемите във връзката им през тези два сезона. Нещо, което научих от работата си с психолога, е, че когато някой се намира в токсична връзка, той много трудно може да я припознае като такава.

57

Total look MAX MARA, гривна и обици POMELLATO, чанта DIOR

"Значение има онова, което мислиш сам за себе си"

Колко секси е заснемането на секси сцените?

Трудно е, защото се налага да бъдем внимателни един към друг, докато в същото време се очаква да изглеждаме сякаш се забавляваме и си прекарваме страхотно. Имахме невероятен екип, който се грижеше за нас през цялото време.

Моля, не ме мрази за този въпрос, но вярвам, че всички ще го оценят. Мислиш ли за нова музика?

Обичам музиката, защото е част от кариерата ми още от нейния старт. Сега обаче съм фокусирана върху актьорството.

57

Рокля YOLANCRIS

Предполагам, че е доста досадно всеки да очаква нещо от теб, нали?

Важно е да мислим за нещата, които ние искаме, защото хората винаги ще говорят. Значение има единствено какво мислиш сам за себе си.

По време на последния ни разговор сподели, че просто си оставила нещата да се случват. Звучи ми сякаш още е така.

Винаги мислим за бъдещето. А животът се движи бързо. Мисля, че едно от многото неща, на които тази ситуация ни научи е, че не знаем дали ще сме живи следващата седмица. Трябва да прекарваме време с хората, които обичаме. Вместо непрекъснато да го губим, мислейки за това, което предстои.

Get the cover look: Палто PIELES HANSON, пръстен BVLGARI

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA