Светът е на Кат Греъм, ние само живеем в него

С нов албум, ново световно турне и няколко нови филма, звездата от новата ни дигитална корица определено няма спирка.

• Фотография: Harold Julian • Арт директор & стайлинг: Schanel Bakkouche • Коса: Peter Gray • Грим: L'oreal • Продукция: Burgerrock Media 

Няколко пъти започвам и изтривам тези редове, питайки се какъв е най-подходящият начин да представя Кат Греъм. Какъв е той, ако изобщо съществува? Има ли смисъл да го търся? Звездата от новата ни дигитална корица е в публичното пространство още от 4-годишна. И макар големият, голям успех да идва с "Дневниците на вампира" и ролята на така любимата Бони Бенет, тя е живото доказателство, че ако искаш животът ти да не се върти в кръг, или поне скучен такъв, понякога се налага да излезеш от релсите. С нов студиен албум, озаглавен "Long Hot Summer", световно турне за представянето му, и цели три филма за Netflix до края на годината, Кат е заета. Заета да ни покаже, че светът е неин и ние само живеем в него. 

Кат Греъм

Рокля Ariana Degreas

От време на време ми се струва, че задавам този въпрос често, но - веднъж застанал под светлината на прожекторите, трябва ли да бъдеш всичко, за да бъдеш успешен?

Мисля, че доста хора имат проблем с това. Аз самата се опитвах да бъда успешна актриса около 20 години. Когато не се опитвах да бъда успешна актриса, исках да правя песни, които да влизат в класациите. Личният ми опит е базиран на различни неща. Не че е едно не е достатъчно, просто в даден момент се налага да опиташ, а впоследствие и да балансираш.

По-лесно ли е, ако станеш звезда като дете? Поправи ме, в случай че греша, но ти май си започнала на 6. Аз нямам абсолютно никакъв спомен какво съм правил на 6.

Не бих казала, че съм станала звезда като дете. А всъщност започнах на четири - първо с танци, на следващата година вече разполагах с агент. Определено мога да кажа, че имам представа как се случват нещата, но не мога да кажа, че тя е направила целият процес по-лесен. Дълго време се опитвах да постигна успех, появи се преди десет години. Като дете това ти създава несигурности, като тийнейджър те обладава изцяло, а като възрастен човек те кара да се питаш кой си изобщо.

И после се появи "Дневниците на вампира". Не познавам човек, който да не се влюби в Бони.

Хората все още са влюбени в Бони, нищо не се е променило.

Кат Греъм

Рокля и чанта Fendi

"Имам представа как се случват нещата, но не мога да кажа, че тя е направила процеса по-лесен"

Помня, че със сестра ми бяхме обсебени от "Put Your Graffiti On Me", а новият ти албум сякаш доста напомня на този период.

Винаги казвах, че ерата на "The Against the Wall", в която беше "Put Your Graffiti On Me", така и не завърши. Пуснах ги през 2013 г., докато снимахме "Дневниците на вампира". Продължавахме работата по шоуто и нямах възможност да промотирам песните, турнето, какво остава за албум. "Long Hot Summer" ще сложи въпросната точка.

Отвъд "Long Hot Summer", който също го прави, ти редовно подкрепяш представителите на LGBTQ+ общността, но и не само. Мислиш ли, че на хората е редно да им "пука" повече? Защото аз лично имам чувството, че много живеят на принципа "все тая", дори когато светът се сгромолясва?

Не знам дали на всеки му е "все тая". Вярвам, че трябва да откриеш посланията, организациите и дори платформите, с които се идентифицираш. Приятелите и семейството ми са хора, страдали от нарушение на основните човешки права. Когато работя с емигранти, го правя, защото аз самата идвам от такава среда. Същото е и с LGBTQ+ общността - те са едни от най-незащитените групи, които познавам. Затова казвам, че е важно да откриеш страстта си и да покажеш ясно на света, че някъде има проблем.

Кат Греъм

Рокля Carolina Herrera

Вероятно се броите на пръстите на едната ръка, но ти си от знаменитостите, които отговарят на коментарите под постовете си в социалните мрежи.

В първите няколко пика на COVID с Алесио Филипели започнахме Zoom чат, в който говорихме с фенове от целия цвят, всяка седмица. Тази година се оказа малко по-трудно с два албума и пет филма, но се радвам, че скоро отново ще имаме тази възможност. Не само онлайн, но и в реалния живот.

Защо е толкова важно за теб?

Искам останалите да могат да се почувстват свързани с мен. Да олицетворявам мечтите, нуждите и дори гласа им. Поне доколкото е възможно.

Кат Греъм

Рокля и чорапогащник Wolford, обувки Roger Vivier

Измежду музиката, филмите и цялата работа, забравихме нещо важно. Наскоро се сгоди (за режисьора и продуцент Дарън Дженет - бел.ред). Започнахте ли планирането на сватбата?

Аз съм човек, на когото му е нужно да планира всеки аспект от живота си. Наистина не искам да прибързвам с толкова свещен момент, нещата ще се получат. Само знам, че ще нося бяло.

Да не прозвучи погрешно, но май си длъжна да ни обясниш как изглежда перфектното long hot summer, или поне в твоите очи.

Мисля, че перфектното, дълго, горещо лято е онова, в което всеки, без значение от сексуалността си, начина, по който се идентифицира, расата, религията, външния вид, може да се наслади на живота. Лятото е свобода.

Къде ще те отведе твоето?

Към новия ми филм за Netflix "Love in the Villa", който излиза на 1 септември. Междувременно тръгвам на световно турне. После се връщаме в Netflix с "Teenage Mutant Ninja Turtles" и "Collide".

Get the cover look(s): #1: Блейзър и панталон LaPointe, обувки Fendi

#2: Total look Ariana Degreas

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA