Моля, всички погледи към Дулсе Мария

Търсих най-подходящия начин да опиша звездата от новата ни дигитална корица. След това осъзнах, че изобщо не е нужно.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 01 октомври 2022

• Фотография: Khristio • Асистент фотография: Christopher Valle • Стайлинг: Pol Moreno • PR: Ariel Quirino

Когато започнеш да учиш журналистика, първите думи от страна на преподавателите обикновено са свързани с принципите на плурализма, обективността и факта, че не е редно да натякваш личното си мнение на читателите, зрителите, слушателите. И макар да съм силно развълнуван от срещата с Дулсе Мария, не е необходимо да пояснявам, защото е почти сигурно, че вие също сте.

Въпреки че международната слава (разбирайте: милиони фенове, препълнени, ама наистина препълнени, стадиони и първи места по класациите) дойдоха със сериала "Непокорните" и музикалната му страна - бандата RBD, звездата от новата ни дигитална корица неведнъж е виждала различните страни на монетата. Разбира се, влиянието на попкултурния феномен продължава да е силно осезаемо, но Дулсе не спира дотук. След като влезе в ролята на съпруга и майка, тя признава, че лавирането между ангажиментите и семейството е трудно, но ако съдим по новите попадения в нейните филмография и дискография, по-скоро не бихме могли да стигнем до подобно заключение.

Буквално преди броени часове се състоя премиерата на сингъла "La Que Un Día Te Amo", който ще намери място в траклиста на следващия ѝ студиен албум "Origen Deluxe" до края на календарната година. Парчето, като самата Дулсе, е емоционално, вълнуващо и с отношение към добрата история. Каквато и да е тя.

Дулсе Мария

GET THE LOOK: Рокля Guillermo Jester, бижута Tane

Дай ми знак, ако греша, но заставаш под светлината на прожекторите, когато си само на 5. Звучи страшно.

Вярно е, стартирах много малка. Правя това цял живот. Мисля обаче, че възможността да откриеш различен път, различен начин да създадеш нещо, никога не изчезва. Това ми харесва. Музиката, изкуството, историята, писането, изразяването.

Вероятно обаче ще е също толкова страшно, ако дъщеря ти дойде при теб след три години и заяви, че иска да последва стъпките ти.

Винаги ще я подкрепяме, но за да се занимаваш с тази индустрия, трябва да си наясно с предимствата и недостатъците, какво се изисква от теб, каква цена ще платиш. Със сигурност ще се опитаме да ѝ даваме най-добрите съвети.

Колко се промени живота ти, след като влезе в ролята на майка?

Може да е най-голямото чудо в живота и най-невероятната любов, но никога не си подготвен. Изведнъж влизаш в дуел с жената, която познаваш - тя си тръгва, на нейно място идва друга. Жената, която е майка, която поставя дъщеря си на първо място. Няма да лъжа, трудно е, но се опитвам.

Дулсе Мария

"Искам да се свържа с хората, искам да ги прегърна с моята работа", споделя Дулсе

Само на мен ли ми се струва или наистина не говорим толкова често за трудната страна на живота?

Егото е най-големият ни враг. Понякога се налага да се справяме със самите себе си. Затова вярвам, че е важно да отдаваме значение не само на физическото, но и на емоциите, на духа, на психичното ни здраве. Справяме с различни предизвикателства, опитваме се да надвием демоните си, за да сме в хармония с мрака и все пак да намерим баланс.

Това беше и посланието на филма "Valentino", в който те гледахме наскоро.

Романтична комедия е, но ми хареса много, защото се появи неочаквано. Точно преди да се омъжа. Направих го през ноември миналата година, снимките приключихме около месец по-рано. Беше забавно, защото успях да се идентифицирам с героинята си.

Дулсе Мария

По същия начин, по който го направи с Роберта?

Дадох ѝ душата, гласа, емоциите, сълзите и тялото си. Беше вдъхновяваща. Хората казваха, че тя е непокорната, онази, която по-скоро няма да млъкне, но истината е, че защитаваше ценностите си и нямаше проблем да се забърка в неприятности, за да получи справедливост. Аз съм малко по-разумна от нея, мисля повече. Случва се и да съм импулсивна. В крайна сметка Роберта е част от мен. Бях млада, доста неща се промениха оттогава насам, но тя определено вече не е само герой, а част от мен.

Съжалявам, но се налага да задам този въпрос заради, сигурен съм, милиони хора по света. Да очакваме ли някаква форма на завръщане скоро?

Доколкото знам, няма нещо планирано. В последните ми концерти изпълнявах песни от времето на групата с различни артисти от Мексико. Публиката реагира невероятно. Можеш да видиш носталгията и любовта, която изпитват към RBD. Просто за момента не разполагаме с конкретна идея.

Дулсе Мария

GET THE LOOK: Рокля Guillermo Jester, колие Pandora

Забелязвам, че след време немалко известни личности не желаят името им да се асоциира с проектите, които са били такъв феномен и които всъщност са им дали голямото начало. При вас не е така.

Благодарна съм. Гордея се, че бяхме част от този проект, шестимата винаги ще пазим спомена за него. Естествено, времето лети, имаме други ангажименти, порастваме, но е приятно, когато се сещаме за миналото. В предстоящия ми албум "Origen Deluxe" правя точно това.

Сподели, че текстовете на парчетата са авторски.

Малко хора знаят, че сама пиша песните си. Дори продуцирах албума, така че е много, много личен.

Дулсе Мария

GET THE LOOK: Рокля Renee Suarlo, гривна, обици и колие Tane

До каква степен си позволяваш да бъдеш уязвима в музиката, която правиш?

Албумът ще е готов до края на годината. Включва песни, които съм писала с течение на времето - песни, които не са видели бял свят по една или друга причина. Искам да се свържа с хората, преодоляващи някакви трудности заради последните години. Искам да ги прегърна с моята работа. Личен е, защото е и призив за свобода.

Призив за свобода ли?

Най-накрая имам възможността да пусна песните, които хората не са имали възможност да чуят. Чувството е такова.

Дулсе Мария

Сметнала си, че сега е правилният момент?

Ако чакаме правилният момент, той никога няма да дойде. Разбрах го през 2020-а, когато пуснах "Origen" в разгара на пандемията. Сега завършвам цикъла с "Origen Deluxe" и втория сингъл от него - "La Que Un Día Te Amo". Страхотен приятел и композитор наскоро си отиде от този свят, а последното нещо, което ми каза е, че всички песни имат своя момент. Написах я с него. Със съпруга ми Пако заснехме видеото. Много красиво видео за много специална песен.

Пееш за онези връзки, от които не можем да си тръгнем.

Да, "La Que Un Día Te Amo" възпява онзи момент, в който трябва да прекратиш връзката. Не защото е ужасна, а защото нещата просто не се получават. Понякога се стига до край. Не трябва да е драматично, но е трудно да поставиш точка, ако реално не искаш да го направиш.

Дулсе Мария

"Опитвам да вземам решения, които ме карат да се влюбвам отново"

Някак пак стигаме до това, че времето се променя и понякога, за съжаление, не сме на правилното място, с правилните хора, при правилните обстоятелства.

Склонна съм да се съглася с теб. Ако не беше вярно, сега нямаше да пускам този албум. Важно е да слушаме историите на другите, да се идентифицираме с тях. Неслучайно имам желанието почитателите ми да се почувстват по-близки с мен, както и аз по-близка с тях.

Май не само приоритетите в личния ти живот са се променили напоследък.

Когато станеш майка, приоритизирането изглежда сложно. Старая се да преследвам въпросния баланс, защото имаше период в живота ми, който беше само работа, работа и работа. Наслаждавах му се, разбира се, но нямах време - за мен, за семейството ми, за каквото и да било отвъд нея. Сега се опитвам да вземам решения, които ме карат да се влюбвам отново.

Дулсе Мария

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA