Това е Lee Levi, новата звезда на хоризонта

Актриса, модел и предприемач, Lee е живото доказателство, че искаме ли нещо, трябва да работим усилено до постигането му.

Невена Дякова
Невена Дякова 24 октомври 2022

• Фотография: Adi Orni • Асистент фотограф: Ariel Black • Стайлинг: Yulia Sagarda • Грим: Ilana Pichhadze • Коса: Idan Baksh • Локация: The Levee Fine Stays, Tel Aviv • PR: Say Media

Тя има датски и израелски корени, топла връзка със страната ни, но повече - безброй проекти и мечти, които придават смисъл на дните ѝ. Lee Levi е момиче с чувствен поглед, красива осанка и киното тепърва ще оценява както визуалните ѝ дадености, така и таланта, който развива с години практика и обучение в световноизвестни актьорски школи зад океана. Графикът ѝ е особено натоварен, изпълнен с работни срещи, снимачни дни и филмови проекти, но тя лавира с успех между всички поприща, на които се е посветила. Вдъхновява се от хората, не спира да учи от срещите си с тях и се стреми да бъде добра към себе си. Нещо, което повечето жени често забравяме.

Lee Levi

Разкажи ни какво е да отраснеш на малък остров в Дания?

Имах прекрасно детство там. Roemoe се намира в южната част на Дания, близо до немската граница, има не повече от 500 жители. Растях в безопасна, но и приключенска среда, с любящо семейство наоколо, но не и без да мечтая за бъдеще в чужбина. Винаги съм знаела, че няма да остана, както направиха много от приятелите ми, но все пак беше чудесно да прекарам детството си там.

Къде си базирана сега?

В момента поделям времето си между Скандинавия и Израел. Майка ми е датчанка, баща ми – израелец, чието семейство обаче е с корени от България.

Lee Levi

Как изглежда един типичен ден за теб?

Графикът ми варира много, така че не мога да генерализирам. Работата ми като актриса, модел и предприемач изисква доста пътуване и е трудно да поддържаш еднотипен лайфстайл. Когато се застоя повече на едно място, разбира се, се опитвам да се придържам към здравословна рутина. Започвам деня си с едночасова разходка, тренирам кикбокс или отивам във фитнеса. След това ходя на срещи или имам срещи по телефона. Разработвам няколко бизнеса като козметичния ми бранд PURELEE и модния Alibi. В някои дни снимам рекламни кампании, друг път съм на снимките на филм, но винаги съм ангажирана с работа, независимо коя от всичките.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: МОЛЯ, ВСИЧКИ ПОГЛЕДИ КЪМ ДУЛСЕ МАРИЯ

Lee Levi

Спонтанен човек ли си, или някой, който не може без стриктен план?

Иска ми се да бях по-спонтанна, но в действителност съм човек със строги графици. Харесва ми да планирам и да зная в аванс как ще се случат нещата.

Проявяваш артистичния си талант от много ранна възраст… спомняш ли си първото си участие на сцена?

От малка знаех, че искам да съм под светлината на прожектора. Иначе бях много срамежливо дете. На 13 г. родителите ми ме изпратиха в училище с пансион и почти не се прибирах у дома. Беше ми трудно в началото, но сега, връщайки се назад, си давам сметка, че е бил най-добрият подарък за мен. В този период преодолях сценичната си треска, започнах да тренирам с танцовата и групата по гимнастика в училище, с които имахме много изяви из Дания. Беше чудесен период, който ми позволи да разбера, че искам да имам сценични изяви. По-късно интересът ми се насочи и конкретно към актьорството.

Обучаваш се в едни от най-реномираните актьорски школи в света. Кой е най-ценният опит, който придоби от тях?

Да излезеш от зоната си на комфорт. Много са уроците, които научих от актьорската школа в Ел Ей, защото там наистина те променят като човек. Бидейки актьори, ние първо трябва да опознаем себе си като индивиди, преди да се потопим в образа, който ни предстои да изиграем. Понякога се налага да направим нещо ужасно, което директно ни изкарва от тази зона на удобството, но е нещо наложително за ролята или за нас самите.

Lee Levi

Кой ти повлия най-силно там?

Всички мои учители, бих казала. Обучавах се при невероятни професионалисти, които ми предадоха мъдростта и познанията си. Американската академия за драматични изкуства и школата на Лий Страсбърг са невероятни актьорски училища.

Котешката пътека или екранът – коя е по-добрата среда за теб в момента?

Харесва ми да съм пред камерата. Чувствам се безопасно там. По-малко комфортно ми е да бъда пред огромна тълпа. Затова и не предпочитам театъра и ревютата. Вярно е, че по време на снимки може да има голям екип наоколо, но аз виждам само и единствено камерата.

Lee Levi

Тази година имаше мащабна филмова премиера, а от есента снимаш романтична комедия в Италия – киното ли е в сърцето на интересите ти в момента?

Определено да! Работила съм доста в израелската телевизия, участвайки в сериали и риалити програми. Не искам да правя това и в бъдеще. Искам да бъда част от невероятни сюжети. Завърших първия си игрален филм "Американска нощ" миналата година, сега, както каза… ми предстоят нови снимки. Мечтая един ден да имам собствена продуцентска компания, с която да разказвам невероятни истории.

Какво следва в киното за теб?

Вторият ми филм – "Сицилианска ваканция", който, естествено, ще снимаме в Сицилия тази есен. Поверена ми е една от главните роли и съм много развълнувана. Филмът е американо-италианска продукция и ще има своя премиера в Кан през 2023 г.

Lee Levi

Освен актриса и модел, ти си също основател на бранда PURELEE – скандинавска козметична марка с изцяло органични съставки, как се появи идеята за този бизнес?

Винаги съм била луда на тема грижа за кожата. Обичам да се грижа за себе си, да поддържам здравословен начин на живот, да си набавям необходимите количества сън и вода. В последните години имах проблеми с кожата си поради натоварения си график – летях много, използвах различни козметични брандове. Тези проблеми се появяваха в най-неподходящия момент – точно преди снимки или събитие с червен килим. И обратното, когато се прибирах в Дания, за да си почина, кожата ми винаги се възстановяваше бързо и изглеждаше много по-добре. Не знаех точно ЗАЩО, но предположих, че е комбинация от даденостите на средата – вода, въздух, море. Винаги съм искала да пренеса Дания в бутилка и да си я нося с мен, където и да пътувам. Затова разработих PURELEE по време на пандемията и ето, година по-късно, той вече е факт. Продаваме онлайн на www.purelee.dk, доставяйки навсякъде по света, продаваме и във физически магазин в Selfridges, Лондон. Тази зима се надявам да представя марката на израелския пазар с широка кампания.

Lee Levi

Едновременно с това си креативен директор на Alibi – минималистичен бранд за домашно облекло, от пандемията ли дойде вдъхновението за него?

Стартирах Alibi отново по време на пандемията – оказа се много продуктивен период за мен. Екипът е базиран в Хонконг, докато с Purelee се занимавам изцяло аз. Alibi е минималистичен скандинавски бранд, създаден с грижа и мисъл за природата. Използват се изцяло органични и рециклирани материи. Разбира се, по време на пандемията домашното облекло бе приоритет и ми се искаше да дам на хората това, от което имат нужда. През ноември ще лансирам нова колекция, която ще бъде много по-различна: елегантни модели, които да носиш в офиса, но също подходящи за вечерни излизания и комбинация с ефектни аксесоари. Отново ще бъдат използвани прекрасни материи. Може да ги поръчате от всяка точка на света на: www.Alibithebrand.com.

Кои са нещата, които те вдъхновяват поначало?

Вдъхновяват ме хората, уча много от тях. Опитвам се да взимам най-добрите уроци от тези, които присъстват в живота ми. Опитвам се да бъда своята най-добра версия и да работя над себе си всеки ден. Да работя по-усилено, да не губя фокус към целите си, да бъда по-добър приятел, партньор, дъщеря… Никога да не спирам да уча, да обичам и да бъда добра към себе си, доколкото мога.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA