TikTok и още 4 луди неща, които карантината ни предизвика да направим

Трета седмица вкъщи и се чувствате на ръба на лудостта? Направихте ли вече някои от тези неща?

В началото на третата седмица от карантината сме и вече е напълно нормално да се чувстваме на ръба на лудостта. Имаме толкова много идеи, които искаме да осъществим, толкова много хора, с които да се срещнем и поне двойно повече места, които да посетим. Преди това да се случи, със сигурност ще мине известно време, което ще трябва да прекараме в работа, четене на книги и гледане на сериали.

home

Дойде и моментът, в който скуката заплашва да ни завладее напълно и ни предизвика да проверим доколко можем да устоим на напрежението от… правенето на нищо. Има няколко неща, които забелязахме, че се превърнаха в част от всеобщото ежедневие по време на социалната изолация. И при вас ли е така?

Да започнем с TikTok…

Непрекъснатата поява на различни социални платформи е неизбежна, защото технологичното развитие и милиардите долари трябва да циркулират все някъде. Истината е обаче, че просто не очаквахме ТОЛКОВА МНОГО холивудски звезди да се присъединят към TikTok и да ни залеят със странно музикално съдържание. Не ни разбирайте погрешно, нямаме против да видим как Джей Ло и Алекс Родригес си разменят дрехите, но всички видеа ни дойдоха малко в повече. Ако не разбирате механизма на TikTok, имате достатъчно време, за да се запознаете отблизо. Малка справка: различните брандове предлагат до 20 000 долара за видео в социалната мрежа в зависимост от статута на даден инфлуенсър, но напомняме, че видеата в платформата са с продължителност точно 15 секунди. Not a bad deal.

Ами многобройните Instagram предизвикателства?

Да, признаваме, че се зарадвахме да видим сладки снимки на 3-годишната Зендея, но само на нас ли ни се струва или наистина на всеки няколко месеца из всички комуникационни канали се появява някакво предизвикателство, в което призоваваме да се включат всички наши познати и непознати последователи? Естествено, че в такива моменти не е лошо да си припомним силните жени в живота ни и да споделим кадри от морето, когато щастливо сме споделяли коктейл с приятели под жарките лъчи на слънцето, но дори да го направим, няма по-скоро да дойде време това отново да се случи. А когато 12 поста се подредят един под друг в началото на фийда ни, е, меко казано, дразнещо.

Аромат на свобода? Да, но не сега.

Като човек, който по принцип няма проблем със стоенето вкъщи, признавам, че този период на социална изолация ми дойде в повече. Когато си у дома, но имаш възможност да излезеш навън и да се забавляваш, усещането е съвсем различно. Колкото и клиширано да прозвучи следното изказване, няма как да избягаме от него. Обикновено, след като ни отнемат нещо, едва тогава разбираме какво значение и място е имало то в живота ни. Да, преди просто се уговаряхме с приятели да отидем на брънч в неделя, приготвяхме се и излизахме. Сега нямаме тази възможност и тепърва разбираме колко свобода имаме по принцип. Все пак именно тя е висшият идеал за толкова много поети, философи и интелектуалци. Май са били прави, не мислите ли?

Храна, храна и пак храна!

Когато ни е скучно - ядем. Когато сме вкъщи - не упражняваме почти никаква физическа дейност. Очакваме след края на карантината да видим няколко килограма повече на кантара, но докато изкушаващите вкусни предложения продължават да ни дебнат отвсякъде, трудно ще устоим. Докато подготвям този текст, до мен има брауни и капучино. Поне капучиното е с бадемово мляко...

По колко пъти на ден миете ръцете си?

Да, специалистите съветват да мием ръцете си с топла вода за около 20 секунди, но в никакъв случай през 2 минути. Повсеместната паника е нещо, от което всячески се опитваме да страним, но в даден момент се поддаваме и започваме с лудото дезинфекциране на всичко, което някога сме докосвали. Истината е, че коронавирусът предизвика много хора да започнат да поддържат по-висока лична хигиена, което не е никак лошо нещо, но, хей, помнете, че не е добре за най-горния слой на кожата да миете ръцете си П-О-С-Т-О-Я-Н-Н-О. И най-важното, бъдете спокойни, стойте си вкъщи и си спомнете за онези също толкова клиширани Facebook постове, които ни уверяват, че идват по-добри дни. Сигурни сме, че е така!

Какво правите вие, докато сте под карантина? Споделете с нас във Facebook и Instagram!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: КАКВО ПРАВЯТ РЕДАКТОРИТЕ НА GRAZIA, ДОКАТО СА ВКЪЩИ?

РАЗХОДКА ДО ЛУВЪРА ОТ ВКЪЩИ? И ОЩЕ КАК! 

СЕРИАЛИТЕ, КОИТО ГЛЕДА ЕКИПЪТ НА GRAZIA

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA