5 продуктивни неща, които да направиш, без да ставаш от дивана

Не, под "продуктивни" далеч нямаме предвид четене на книга или Netflix binge-watching.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 10 април 2020

Имате списък със задачи, по-дълъг от една страница A4, но не можете да устоите на бутона "Next episode", който Netflix предлага изкусително? Разбираме ви отлично. Въпреки това, вярваме, че можем да намерим време за няколко изключително продуктивни и същевременно приятни дейности, без изобщо да си помислим за това безобразно действие, наречено "ставане от дивана"...

to-do

1. Направете to-do списък. Къде искате да отидете на следващата си почивка? Какво искате да научите скоро? Какви цели имате за постигане? Направете кратък списък с нещата, които искате да осъществите в краткосрочен план. Това ще ви помогне да ги визуализирате и може да ви мотивира да започнете да действате в посока осъществяването им.

cooking

2. Потърсете нещо интересно за готвене. Да, разбираме, че салатата, която се научихте да правите от онова Instagram видео преди две години е МНОГО вкусна, но ако по време на карантината хапвате едно и също всеки ден, скоро ще ви омръзне. Пробвайте нещо ново и различно. Може да се получи абсолютна катастрофа, но пък ще се забавлявате. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

3. Намерете си нов Instagram любимец. Буквално! Има толкова, толкова сладки профили на всякакви животинки из социалните мрежи. Намерете си такъв, който си заслужава да следвате, за да може всеки път да реагирате с "ооо", когато видите негова снимка. Започнете с @cocothemaltesedog.

4. Похвалете някой. Със сигурност ви звучи странно, но помислете за секунда. Харесали сте новия албум на Дуа Липа? (Ние също!) Напишете мил коментар в социалните мрежи. Останали сте впечатлени от жеста на Риана към баща ѝ? Кажете го на последователите си. Шансът някоя от двете да го забележи е минимален, но вие ще се почувствате по-добре. Същото важи и за близките ви приятели, които не сте виждали от известно време. Кажете им, че ви липсват!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

love

5. Амии... секс! Фантазиите са много, възможностите - още повече. Използвайте времето, докато сте вкъщи с партньора си и осъществете най-забавната и освежаваща фитнес тренировка, която човечеството познава. Толкова просто!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA