Есенна крем супа от тиква

Това е рецептата, която ще искате да приготвяте във всеки момент от следващите седмици.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 10 октомври 2022

Тиквата сякаш живее нов живот. Живот, който в последните години е по-хубав и по-вкусен в сравнение с когато и да било. Казваме го, защото тя най-накрая излезе от традиционните разбирания за печени вариации с мед и орехи, и бързо се превърна в главен герой на много есенни менюта.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: 5 TIKTOK РЕЦЕПТИ, КОИТО ДА ПРОБВАТЕ ASAP

фжгбхй

Днес е главният герой и в нашето! Преди да пристъпим към рецептата за крем супа и подробностите около нейното приготвяне, важно е да отбележим, че тиквите съдържат 90% вода и изключително малко калории. Имат повече фибри от кейла, повече калий от бананите и са пълни с магнезий и желязо. Също така са чудесен източник на Витамин А и Витамин С.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

тиква - 500 г  вода - 1/2 ч.ч.  лук - 1 глава  прясно мляко - 200 мл  тиквени семки - 2 лъжици  моркови - 2 броя  1 картоф  масло - 10 г  джинджифил - 1 ч.л.

дфгхй

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Почиствате тиквата, морковите и картофите. Нарязвате и сварявате в подсолена вода до пълното им омекване. Добавяте и лука.

2. След като зеленчуците са сварени, пасирайте заедно с маслото и млякото. Може да използвате и ядково мляко. Важното е да не бъде току-що извадено от хладилника.

3. Настържете джинджифила на ситно ренде и добавете към сместа. Пасирайте още по-малко. Добавеният джинджифил освежава иначе сладникавия вкус на тиквата и супата става още по-апетитна.

4. Преди сервиране поръсете крем супата от тиква с няколко тиквени семки и малко сирене с крутони.

Да ви е сладко!

Фотография: Pexels.com

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA