С три думи, Chateau Copsa е винаги добра идея

Бяхме гости на тазгодишния Open Art Fest в Долината на розата и сме длъжни да споделим всички подробности.

Дъжд. Мъгла. Пак дъжд. Краят на май е, а ние пътуваме за откриването на тазгодишния Open Art Fest в Chateau Copsa и времето май ни се подиграва. Защо ли пък очакваме да е топло и приятно? Пак подчертавам, в последните дни на май.

Няколко секунди след пристигането ни обаче смисълът от цялото оплакване изчезва, защото слънцето се издига над Долината на розите точно навреме. Официалната част от церемонията вече е започнала, а гостите посрещат кмета на община Карлово, водещата на събитието - прекрасната Славена Вътова, както и движещата сила зад шатото - Петя Минкова.

Chateau Copsa

Докато тепърва се ориентирахме в обстановката и компанията, вече бяхме потеглили към розовите градини с автентични каруци. Точно така, истински каруци. Онези, които сме виждали като деца на село и в които може би някога сме се качвали. Направихме го и сега, а по отзивите от Story-тата разбрахме, че преживяването е било забавно не само за нас.

Chateau Copsa

Chateau Copsa

Chateau Copsa

Chateau Copsa

Пристигайки на "локацията", чухме легендата за Роза Дамасцена и много интересни подробности за целия процес около производството на финалния продукт. Многократно се "освежавахме" с розово шампанско. Имахме и удоволствието да се включим в розобера от първо лице, за да приберем спомен вкъщи.

Chateau Copsa

ОЩЕ ОТ GRAZIA: А ЗАЩО НЕ И УИКЕНД В ПРОВАНС?

Пътят обратно ни отведе директно в избата на шатото, където чухме повече за историята и най-популярните им продукти, а след това опитахме нова реколта лимитирани вина. Нямаме представа колко лимитирано означава "лимитирано" в този случай, но ако имате възможност да дегустирате няколко чаши, не се замисляйте изобщо. Направете го.

Chateau Copsa

Chateau Copsa

В тематичната шатра разгледахме творбите на съвременни български артисти и чухме наистина виртуозно арфа изпълнение от Ирина.

Chateau Copsa

Chateau Copsa

Chateau Copsa

Денят завърши с тематичен обяд La Vie En Rose, приготвен от шеф Мелиса Танке и Тодор Танчев. Абсолютно всичко, от amuse bouche-а до десерта, включваше "розов" елемент и правеше страхотна компания на иначе страхотните вина.

Съвсем близо до финала, времето отново реши да се разгърне пълния си потенциал, но този път по-скоро допринесе за приятната и някак романтична атмосфера, която със сигурност прибрахме с нас вкъщи. И която съвсем скоро отново ще ни отведе в Chateau Copsa.

Вижте повече за Chateau Copsa на copsa.bg.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA