Рене Зелуегър се завръща като Бриджит Джоунс

Вече е ясна датата на премиерата на четвъртата част на култовата сага.

Ася Иванова
Ася Иванова 10 април 2024

Фотография: Profimedia/Universal/courtesy Everett Collection

Рене Зелуегър отново ще влезе в образа на култовата Бриджит Джоунс в четвърта част от сагата.

Един от мъжките образи, които винаги са били до Джоунс - сексапилният Даниел Клийвър (Хю Грант) или Марк Дарси (Колин Фърт), няма да се появи в продължението. Но това не е учудващо. В книгата "Бриджит Джоунс: Луда по момчето", героинята на Зелуегър е вдовица, която е загубила съпруга си Марк няколко години по-рано. Тя вече е преминала 50-те години и има две деца. Все още обаче не са разкрити подробности за сюжета на филма и дали той ще следва книгата. Ясно е обаче завръщането на Хю Грант в лентата.

Премиерата на филма в САЩ е насрочена за Свети Валентин през 2025 г., докато във Великобритания дата не е обявена.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КАКВО МОЖЕМ ДА НАУЧИМ ЗА ЖИВОТА ОТ БРИДЖИТ ДЖОУНС?

Бриджит Джоунс

Култовата сага за симпатичното, непохватно и леко пълничко момиче Бриджит Джоунс е базирана на книгата от 1996 г., "Дневникът на Бриджит Джоунс". Първата част на лентата бе пусната през 2001 г. и постигна страхотен успех. Във филма Джоунс е на прага на 30-те, необвързана е и е обсебена не само от теглото си, но и от фикс идеята да си намери мъж. Именно Хю Грант и Колин Фърт бяха актьорите, изиграли образите на мъжете, борещи се за нейното внимание.

Втората част - "Бриджит Джоунс: На ръба на разума", излезе през 2004 г., докато третата част - "Бебето на Бриджит Джоунс", беше пусната през 2016 г. 

С четвъртата част Зелуегър се завръща на големия екран, след 4-годишно отсъствие. За последно я видяхме в образа на Джуди Гарланд в биографичната лента "Джуди" през 2020 г., която й донесе "Оскар".

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA