Десетото издание на фестивала "Алегра" започва през юли

Ася Иванова
Ася Иванова 28 юни 2024

Фотография: Allegra Festival and Academy

През лятото столицата вибрира на честота на класическата музика с десетото издание на утвърдилия се като бижу на софийската музикална сцена фестивал Алегра.

Създателят му Петър Найденов, вече десета година селектира изключително интересната програма и новаторския елемент във всяко издание на фестивала, обеща завладяващи изпълнения на сцената на Военния клуб и зала България, и световни виртуози, които ще оставят публиката без дъх.

Фестивалната програма включва 6 концерта (между 12 и 20 юли) - 2 симфонични на Фестивален оркестър Алегра, един на The Next Generation Orchestra, два камерни  - перлата на фестивала, и един интересен и провокативен експеримент между класическа и джаз музика.

Фестивал Алегра

На финала очакваме изпълнение на младежки оркестър, в който сили обединяват млади музиканти от Националното музикалното училище в София и техни връстници от Винтертур, Швейцария.

Откриващият концерт под надслов "Светлините и сенките на 20-те години на ХХвек" обхваща късната романтика, загатва новите ритми на джаза и достига своята кулминация в разнообразието на танго и филмова музика.

Билети за концертите на Алегра може да намерите в мрежата на Eventim.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA