10 сериала, които да гледате, ако сте останали влюбени в Bridgerton

"Клюкарката" е очевидното начало, но имаме още цели 9 предложения за вашия дъждовен уикенд.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 10 януари 2021

Нали знаете как от време на време дадена продукция се появява в каталога на любимите ни стрийминг платформи и само след няколко дни всички започват да говорят за нея? Е, случаят с Bridgerton не е изключение. Netflix и Шонда Раймс успяха да направят коледен подарък към всички почитатели на романтиката, красивите костюми и, разбира се, интригите.

И ако вече сте обърнали внимание на звездния актьорски състав, спиращите дъха локации, величествените тоалети (и бижута!) и всички 8 епизода (по няколко пъти), ние ви предлагаме 10 чудесни алтернативи на новия телевизионен феномен, докато чакате новините за голямото продължение.

"КЛЮКАРКАТА"

Персонажи, които се влюбват, разделят и предизвикат лавини от напрежение и скандали. Всичко това с огромна доза блясък, стилни попадения и тайнствен човек, следящ всяка тяхна крачка. Няма да разваляме удоволствието от целия сериал със спойлери за финала (какъв е шансът да сме в началото 2021 г., а вие все още да не сте го гледали?, но се пригответе да бъдете изненадани. 

"ВЕЛИКА"

Съвсем спокойно можем да определим секси диверсионният спектакъл на Hulu за едно от най-интересните телевизионни решения в рамките на последната година. Ел Фанинг влиза в образа на емблематичната Екатерина Велика, която организира заговор да убие ужасно неприятния си съпруг. Нямаме нужда от повече, натискаме play. 

OUTLANDER

Също като Bridgerton, и тук говорим за поредица, базирана на исторически романи. Секс, пари (много пари!) и мистериозно пътуване във времето. Какво повече да искаме, нали? Горещ актьорски състав. Има го!

"ГОРДОСТ И ПРЕДРАЗСЪДЪЦИ"

Ако класиката е верният избор за вас, трудно може да сбъркате с минисериала на BBC от 1995 г. Знаете историята. Поднасянето ѝ е повече от красиво, а Колин Фърт е изключителен. Май и това го знаете.

HARLOTS

Действието тук се развива няколко години преди това в Bridgerton, а сюжетната линия улавя собственик на публичен дом, който се опитва да осигури по-добър живот на дъщерите си. Власт, секс и стигмата около най-старата професия в света. Не е за всеки, но пък има добри моменти.

"ИМЕНИЕТО ДАУНТЪН"

Ако не знаете за какво говорим, вероятно току-що сте пуснати от друга планета. Героите и сюжетът показват всички проблеми на британската аристокрация, а те не са по-различни от вече добре познатите ни такива. Има и исторически верни факти!

"ДИКИНСЪН"

Хейли Стайнфелд влиза в образа на емблематичната поетеса, която вече не е приемана само като меланхоличен отшелник. Тя всъщност прави всичко, за да се забавлява, а продукцията на Apple TV+ доста напомня на Bridgerton в изключително модерния си саундтрак и феминистичен поглед към иначе скования XIX век.

VANITY FAIR

На какво си готов, за да станеш онова, което винаги си искал? Хубав въпрос, на който този панаир на суетата (да, нямаше как!) отговаря без проблем. Главната героиня Беки използва сатирата и скандала, за да извърви пътя към високия социален статус. Както можете да се досетите, не е чак толкова лесно.

GHOSTS

Тук няма придворни интриги или безкрайни драми, но ако сте в настроение за комедия с много нотки на драма, не пропускайте това телевизионно попадение, което ще ви разсмее, ужаси и изненада. Понякога и едновременно!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA