16-те сериала, които да гледате до края на годината

Не искаме да се връщаме в училище и да използвате думата "задължително", но е *препоръчително* да гледате поне част от тях.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 02 октомври 2021

Истината е, че героите в "Emily In Paris" няма да предизвикат у вас абсолютен катарзис, нито пък тези в "The Morning Show" ще ви направят по-добри хора. Напоследък забелязвам, че все повече са говори за смисъла в холивудските проекти и имам усещането, че сякаш сме забравили основната им цел - да забавляват, отклонявайки ни от простотията (#SorryNotSorry) и натовареността.

Всеки от проектите в нашата (изключително специална и внимателно курирана!!!) есенно-зимна селекция със сериали носи нещо специално и приковава към екрана с приятен диалог, далеч от познатата баналност сценарий и звезден каст, по който само можем да въздишаме.

ONLY MURDERS IN THE BUILDING, HULU

Най-новата поредица в каталога на Hulu отбелязва завръщането на Селена Гомес на малкия екран. Героинята ѝ Мейбъл среща на пръв поглед странните Чарлз (Стив Мартин) и Оливър (Мартин Шорт), но за стотни от секундата тримата решават да създадат подкаст, с който да разрешат убийство, случило се в иконичната сграда Аркония. Подкаст, който ги праща право в огъня и по следите на убиеца. Дали случайно не е някой от тях?

THE MORNING SHOW, APPLE TV+

Вторият сезон на изключително успешния сериал на Apple TV+ отново ще пусне персонажите на Дженифър Анистън и Рийз Уидърспуун в цялата лавина от сътресения около #MeToo, случили се зад кулисите на сутрешното шоу. Честно казано, въпреки безпогрешната актьорска игра на сестрите Грийн, сезон 1 не беше the best thing. Надяваме се, че новият си струва.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НАЙ-СКЪПИТЕ СЕРИАЛИ В ТЕЛЕВИЗИОННАТА ИСТОРИЯ

NINE PERFECT STRANGERS, HULU

Не сме предполагали, че Никол Кидман може да влезе толкова добре в образа на мистериозна руска емигрантка. Всъщност не сме предполагали, че ще ѝ се наложи да го прави, но ето че в "Nine Perfect Strangers" я виждаме като Маша - директор на луксозен терапевтичен център със специално подбрана клиентела, сред която е и Мелиса Маккартни. Да вмъкнем ли, че сред лечебните методи на Маша влиза изкопаването на собствения ти гроб?

SUCCESSION, HBO GO

Медийната империя и безкрайните проблеми в семейство Рой са основен фокус и в третия сезон на "Наследници", чиято премиера е на 18 октомври. Мястото отново ще бъде HBO GO, а ако непрекъснатите Zoom моменти и заигравки с камерата не са ви притеснили и отказали, ще искате да разберете какво се случва. Hint: има доста напрежение.

SCENES FROM A MARRIAGE, HBO GO

Джесика Частейн и Оскар Айзък представиха новия си телевизионен проект във Венеция и ни дадоха да разберем, че химията помежду им е повече от просто съществуваща. В новия оригинален сериал на HBO те играят двойка на прага на развода. Развитието е по-бавно от необходимото, но диалогът е страхотен.

THE SHRINK NEXT DOOR, APPLE TV+

Тази "мрачна комедия" изследва напълно нормалната динамика между очарователен психиатър и негов дългогодишен пациент. И това как динамиката се превръща в "процес на експлоатация", белязан от манипулация, проблеми и желание за власт. В главните роли са Уил Феръл и Пол Ръд, а денят е 12 ноември.

HAWKEYE, DISNEY+

Киновселената на Marvel започна да се пренася на малкия екран и това е петият път, в който ще се случи ексклузивно за Disney+. Като неособено запознат със сюжетните линии и милионите герои, само ще кажа, че премиерата е на 24 септември, а в каста ще видите Хейли Стайнфелд и Флорънс Пю. Достатъчно.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: 15 СЕРИАЛА, КЪМ КОИТО СЕ ВРЪЩАМЕ ОТНОВО И ОТНОВО

SEX EDUCATION, NETFLIX

Признавам, че така и не продължих "Sex Education" след първите два епизода от сезон 1, но сюжетната линия има милиони верни фенове. Третата инсталация от нея вече е в каталога на стрийминг платформата, а преди броени дни Джилиан Андерсън обяви, че четвъртият сезон също е вързан в кърпа.

MIDNIGHT MASS, NETFLIX

"Midnight Mass" със сигурност е от онези проекти, в което не се случва нищо зловещо. Със сигурност няма да има свръхестествени елементи и със сигурност няма да искате да спите на светната лампа. Описанието обявява "пристигането на харизматичен свещеник в умиращ малък град", а критиците вече го определиха като "католически хорър в най-висша форма".

YOU, NETFLIX

Героинята на (spoiler alert!) Шей Мичъл може и да приключи участието си още в първи сезон, но Пен Баджли и Виктория Педрети продължават напред. Лов вече е родила детето на Джо и заедно се преместват в красив дом в предградията, където съседите просто очакват проблемната история да изплува на повърхността.

THE GREAT, HULU

Ел Фанинг се справи блестящо с образа на Екатерина Велика и вторият сезон на "Велика" пристига на 19 ноември. В картинката се появяват бебе, още изненадващи и странни роднини, както и руският трон, който тя успява да измъкне изключително умело от ръцете на властния си и не особено издръжлив в леглото съпруг.

GOSSIP GIRL, HBO GO

Успешната реинкарнация на попкултурния феномен дебютира в HBO GO с първите шест епизода на 26 октомври. Останалите 6 ще започнат да се появяват през ноември, а ние вече се причисляваме към списъка с фенове. Да, може цялостното случване да е много по-секси, а Клюкарката - разкрита още в първия епизод, но сериалът си го бива.

DICKINSON, APPLE TV+

Това е единственият проект в портфолиото на технологичния гигант, който получи подновяване за втори сезон още преди края на първи. И потвърждение за трети сезон, месеци преди премиерата на втория. Той ще бъде последен, но Хейли Стайнфелд обещава да разкаже по особено силен начин "най-продуктивната" част от живота на иначе иконичната Емили Дикинсън.

LUCIFER, NETFLIX

Феновете на "Луцифер" и Том Елис са толкова много, че след свалянето на сериала от телевизионния праймтайм, те правят всичко възможно, за да получат заветното продължение и се оказват във вездесъщите ръце на Netflix. Финалният сезон предлага точно толкова обрати, изненади и леко смущаващи сцени, колкото никой друг досега.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЗАЩО ВСИЧКИ СА ЛУДИ ПО MONEY HEIST?

MONEY HEIST, NETFLIX

Към заветния край върви и, меко казано, един от най-успешните проекти на Netflix. Историята, започнала като добре планиран банков обир и превърнала се в глобален феномен, приключва с две части от по 5 епизода. Първата вече може да гледате, а другата ще се появи на 3 декември. Предупреждаваме, че е желателно да забравите за слушалките. А, да, ще ви трябват и много кърпички.

AND JUST LIKE THAT, HBO GO

Снимките за новия прочит на "Сексът и градът" продължават с пълна сила и съвсем скоро ще видим Кари, Шарлот и Миранда отново по улиците на Голямата ябълка. Има доста нови герои, Тузара е там, но промените в живота им и обяснението за отсъствието на Саманта остават загадка. Кари Брадшоу не се страхуваше да пита, дали все още е така?

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НЕКА ПОГОВОРИМ ЗА EMILY IN PARIS...

EMILY IN PARIS, NETFLIX

Така и не научих френски, но съм готов да казвам "Bonjour" на всеки, който знае, че "Emily In Paris" е чудесен не защото ще изненада с дълбока междуперсонална комуникация и социално ангажирани послания, а защото е guilty pleasure, с участието на очарователната Лили Колинс в просто неописуемия Париж. Премиерата е на 22 декември!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA