12 от най-завладяващите заглавия на месец юли

Трилър, любовен роман или кулинарен шедьовър - изборът е ваш!

Ася Иванова
Ася Иванова 01 юли 2023

"АЛЕКСАНДРИЙСКИ КВАРТЕТ" (изд. Лист)
 

Завладяващият роман "Александрийски квартет" на Лорънс Дърел ни пренася из улиците на мистичния древен град Александрия. Той е поредица от четири романа – "Жюстин", "Балтазар", "Маунтолив" и "Клия", са събрани в два тома под логото на "Лист". Всяко от произведенията разказва от гледна точка на съответния герой за едни и същи събития в града. Основен наблюдател е Дарли, който води записки за преломите в живота на тези, които обича и познава. 

"МЪРТВИТЕ РОМАНТИЦИ" (изд. Софт Прес)

Ако яимате нужда от малко романтика, то "Мъртвите романтици“ от Ашли Постън е за вас. Книгата е точно толкова остроумна, забавна и оригинална, колкото и главната героиня. А тя определено е образ, който се помни. Роман, пасващ еднакво добре на циниците и на убеждението им, че романтиката е мъртва, но и на онези романтични души, които упорито защитават любовта и вярват в нейната сила. 

 

"ПО ЗДРАЧ. МОЯТ ЖИВОТ В СЕМЕЙСТВО ДЕЛОН" (изд. Еnthusiast)
 

Син на легенда на френското и световното кино и на свободолюбива актриса, Антони Делон повдига завесата над личния си живот, за да ни срещне със своето семейство и да ни разкрие всичко онова, което се случва, след като микрофоните са спрени и прожекторите – изгасени. Той ни предлага разтърсваща изповед за своето детство, за младежките си години, за болестта на майка си, до която остава до последния ѝ час, и за това как се живее като син на Ален Делон. 

"КУХНЯТА НА РЕФИКА. ХРАНАТА НА НОВИЯ ИСТАНБУЛ" (изд. Кръг)

Кулинарната магьосница от Истанбул – Рефика Биргюл, събрала милиони почитатели по цял свят, разкрива своите тайни за по-добър и здравословен живот в първата си книга "Кухнята на Рефика. Храната на новия Истанбул". Луксозният том с твърди корици, богато илюстрован на всяка страница, е своеобразен пътеводител из съвременния гурме пейзаж на Босфора, предоставящ вкусни и забавни рецепти, но и съвети как да поднасяме храната и как да избираме продукти и оборудване. 

 

"РИВИЕРАТА НА ШАНЕЛ" (изд. Ciela)

Документалното издание от Ан де Кърси проследява историята на завладяващия свят на Лазурния бряг – от неземния лукс до ужаса от надвисналата Втора световна война. В центъра на всичко това е модната икона Коко Шанел, чието разкошно имение "Ла Пауза" се превръща в притегателно място за световния елит. Родена в крайна бедност, тя се изкачва, стъпка по стъпка и мъж по мъж, до върха на успеха, на който се извисява сега. А в нейния образ са заключени блясъкът и противоречивостта на цяла една епоха. 

"ГАРАТА" (изд. Colibri)

"Гарата" е ярък кинематографичен роман, умело съчетание от трилър и готика. Действието ни пренася на емблематичната Миланска гара, "мощна като крепост, тържествена като мавзолей, загадъчна като египетска пирамида". Нейните обитатели са отритнати от цивилизования свят бездомници, наркомани, проститутки, бежанци. Оттук започват да се роят сюжетни линии, в чийто лабиринт авторът нито за миг не губи нишката на Ариадна - плетеница от мрачна реалност и неистово въображение, от минало и настояще.

"СЕНТРАЛ ПАРК УЕСТ" (изд. Обсидиан)

Ако искате нещо истинско, нещо интригуващо и завладяващо, то трилърът "Сентрал Парк Уест" е точно за вас. Създаден от бившия директор на ФБР и федерален прокурор, романът разкрива автентични детайли за битката с организираната престъпност. Книгата ни "среща" с прословутия мафиот Доминик д’Амико, който се качва на съдебната скамейка като важен свидетел. Малко преди да успее да съобщи името на истинския убиец обаче, той е намерен мъртъвс канарче в устата... Дали ФБР ще успее да открие истинския убиец, и какви опасни ситуации ще бъдат описани?
 

"ЛЮБОВ НА ТЕОРИЯ" (изд. Егмонт)

"Любов на теория" ни среща с Елзи Ханауей. Тя е физик теоретик, преподаващ термодинамика и надяващ се някога да получи титулярно място в Масачузетския технологичен институт. Вечер Елзи компенсира липсата на заплата, професионално представяйки се за фалшиво гадже. Но не щеш ли, внимателно изградената ѝ вселена се срива. Виновникът е Джак Смит – дразнещо привлекателният и мрачен по-голям брат на любимия ѝ клиент. Той е и хладнокръвният експериментален физик, съсипал кариерата на нейния ментор и подкопал репутацията на теоретиците навсякъде по света. 

"НЕЙНО ВЕЛИЧЕСТВО КРАЛИЦАТА РАЗСЛЕДВА: УИНДОЗРСКИЯТ ВЪЗЕЛ" (изд. Еднорог)

Кралица Елизабет II е сред най-коментираните личности на планетата за последния век. В изданието на "Еднорог" кралицата е в необичайната роля на... истински детектив. В първата книга от поредицата „Нейно Величество кралицата разследва: Уиндзорският възел“ Елизабет II демонстрира своята невероятна проницателност, като разкрива едно шокиращо убийство под покрива на любимия си замък.
 

"АСТРОЛОГИЯ ЗА РОДИТЕЛИ" (изд. Апостроф)
 

Родителството е изключително отговорна, но и приятна задача. То е процес на опознаване на собственото ни дете, но и едно ново запознаване със себе си. Всъщност най-важната задача на родителя е да разбере, да приеме и да види детето си в целия потенциал, с който се е родило. Така родителят и детето взаимно се учат. "Астрология за родители" на Хули Леонис ще ви научи как да разбирате по-добре детето си и как да изградите здравословни и хармонични отношения с него.

"КРЪВНО ОБЕЩАНИЕ" (изд. Ибис)
 

Книга четвърта от поредицата "Академия за вампири", превърнала се в бестселър № 1 на "Ню Йорк Таймс", завладява феновете на вампирската сага. Тя разкрива историята на две раси вампири, които населяват нашия свят. Едните, мороите, са смъртни  и владеят магиите със земни елементи. Другите, стригоите, са неживи и зли – хранещи се с невинни жертви. Дампирите – полувампири, полухора, са посветили живота си на мороите като техни пазители.

"КУРАШИ У ДОМА" (изд. Бард)

Вдъхновена от японската концепция за кураши, или начин на живот, "Кураши" ви приканва да визуализирате идеалния си живот от мига, в който се събудите, чак до края на деня. Като прилагате изпитаните с времето принципи от "Магията на подреждането", допълнени и обогатени със съвети как да използвате всеки ъгъл на жилището си, вие ще постигнете живот, свободен от ограничения.

Фотография: Pexels.com; ПР

В началото на лятото имаме нужда единствено от чаша студена напитка и една наистина интригуваща книга.

Ето защо през юли ви предлагаме няколко трилъра, които ще ви държат в неведение до последната страница. Ще ви "срещнем" и с кралица Елизабет II, която влиза в ролята на детектив. Бивш директор на ФБР пък от първа ръка ни разкрива тайни от кухнята на разследванията на бюрото с един изключителен криминален роман.

Ако сте запалени по турската кухня, то кулинарната магьосница от Истанбул – Рефика Биргюл, предоставя най-лесните и вкусни рецепти от Изтока. Разбира се, не сме пропуснали и феновете на любовната романтика, както и тези, които обожават Ален Делон. Заинтригувахме ли ви? Вижте повече в галрияте горе!

ОЩЕ ОТ GRAZIA: 14 КНИЖКИ, КОИТО ЩЕ ВЪВЕДАТ ДЕЦАТА В МАГИЯТА НА ЧЕТЕНЕТО

ОЩЕ ОТ GRAZIA: 10 ИНТРИГУВАЩИ ЗАГЛАВИЯ, КОИТО ДА ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ СЕГА

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA