Любимият коктейл на Джейми Оливър се приготвя за по-малко от 2 минути

Пресечната точка на специалното отношение към свободното време и хубавите коктейли е в тази чаша маргарита.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 15 август 2020

Лято е, спокойно е, горещо е... а какъв по-добър начин да се разхладим от един леденостуден коктейл, който се приготвя за отрицателно време? Преди да сте попитали, под "отрицателно" имаме предвид по-малко от това, което би ни било необходимо за обработката на кадър, достоен за Instagram фийда ни.

Защото ценим времето ви, както и добрите коктейли, решихме да потърсим най-бързата алтернатива на класическите напитки и попаднахме на такава, която ще ви разходи до магазина за лайм и трипъл сек, а след това със сигурност ще ви освежи и накара да приготвите още няколко пъти. Това е маргаритата на Джейми Оливър с лайм и замразени плодове!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: 50 мл. пресен сок от лайм / 100 мл. качествена текила / 50 мл. трипъл сек / 1 шепа микс замразени плодове / няколко стръка прясна мента 

КАК ДА ПРИГОТВИМ? Изсипете сока от лайм в блендер, заедно с текилата и трипъл сека. Добавете замразените плодове, кубчета лед и 2-3 листа мента, след което разбийте до получаването на гладка текстура. Изсипете в чаши за мартини и гарнирайте с мента и кори от лайм. 

Във видеото, което топ готвачът споделя в официалния си YouTube канал ще откриете още интересни вариации на класическата маргарита, а тук сме събрали неговите най-големи кулинарни тайни. После ще ни благодарите!

ОЩЕ СВЕЖИ ИДЕИ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA