Простите тайни на (истински) доброто смути

Съгласни или не, перфектното начало на още по-перфектния пролетен ден, обикновено включва смути.

Не знаем дали сте от хората, които смятат, че плодовете губят всички свои полезни свойства, преминавайки през обработка, но смутитата продължават да са най-свежото решение за пролетните сутрини. Въпреки че на пръв поглед изглеждат като лесен вариант, защото просто трябва да хвърлите 5-6 съставки в блендера, реално има няколко камъка, които биха могли да обърнат вкусовите качества в негативна посока. Не и ако сте подготвени!

Смути с вода? Не. Освен ако нямате непоносимост към лактозата, сложете мляко по ваш избор. Придържайте се към неподсладените варианти, които ще поставят акцента върху съставките на самото смути. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

57

Какъв е случаят с леда? Ако не смятате, че шепата замразени плодове е достатъчна, може да хвърлите две кубчета лед в блендера за постигане на желания плътен и охладяващ ефект. Не повече, освен ако не искате финалният резултат да наподобява скрежина.

Относно подслаждането. Разбийте цялата смес, опитайте и едва след това прибегнете до подслаждане. Оптималният вариант е с две-три фурми, които носят и редица полезни хранителни вещества за тялото ни.

Може ли смутито да стане още по-здравословно? Естествено, че да. Достатъчно е да разширите хоризонтите си и да разберете, че семената от чиа, спанакът и бананът си партнират отлично, колкото и странно да звучи на първо или второ четене. Гръцкият йогурт на растителна основа също не е за подценяване.

57

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Защо всички рецепти са с банан? Ами, защото е ужасно вкусен, лесен за приготвяне и придаващ текстура на цялото смути. В случай че не сте от неговите фенове, ягодите и ананасите звучат като достатъчно логични заместители. Добавянето на половин зряло авокадо пък помага за кремообразността, която обикновено бананите осигуряват на напитката.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Фотография: Profimedia, pexels.com, unsplash.com. 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA