Простите тайни на (истински) доброто смути

Съгласни или не, перфектното начало на още по-перфектния пролетен ден, обикновено включва смути.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 03 април 2021

Не знаем дали сте от хората, които смятат, че плодовете губят всички свои полезни свойства, преминавайки през обработка, но смутитата продължават да са най-свежото решение за пролетните сутрини. Въпреки че на пръв поглед изглеждат като лесен вариант, защото просто трябва да хвърлите 5-6 съставки в блендера, реално има няколко камъка, които биха могли да обърнат вкусовите качества в негативна посока. Не и ако сте подготвени!

Смути с вода? Не. Освен ако нямате непоносимост към лактозата, сложете мляко по ваш избор. Придържайте се към неподсладените варианти, които ще поставят акцента върху съставките на самото смути. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

57

Какъв е случаят с леда? Ако не смятате, че шепата замразени плодове е достатъчна, може да хвърлите две кубчета лед в блендера за постигане на желания плътен и охладяващ ефект. Не повече, освен ако не искате финалният резултат да наподобява скрежина.

Относно подслаждането. Разбийте цялата смес, опитайте и едва след това прибегнете до подслаждане. Оптималният вариант е с две-три фурми, които носят и редица полезни хранителни вещества за тялото ни.

Може ли смутито да стане още по-здравословно? Естествено, че да. Достатъчно е да разширите хоризонтите си и да разберете, че семената от чиа, спанакът и бананът си партнират отлично, колкото и странно да звучи на първо или второ четене. Гръцкият йогурт на растителна основа също не е за подценяване.

57

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Защо всички рецепти са с банан? Ами, защото е ужасно вкусен, лесен за приготвяне и придаващ текстура на цялото смути. В случай че не сте от неговите фенове, ягодите и ананасите звучат като достатъчно логични заместители. Добавянето на половин зряло авокадо пък помага за кремообразността, която обикновено бананите осигуряват на напитката.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Фотография: Profimedia, pexels.com, unsplash.com. 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA