Перфектната есенна закуска без въглехидрати

Даваме ви седем варианта, с които да разнообразите сутрешното си меню и да смъкнете някой и друг килограм.

Ася Иванова
Ася Иванова 13 ноември 2023

Фотография: Pexels.com

С падането на температурите и наслагването на повече слоеве дрехи, много от нас решават да се отпуснат с количеството приемана храна.

Това обаче е доста погрешно и ние намерихме начин как да излъжем тялото с нещо здравословно, но наистина вкусно. И смело може да ядете на корем, без да качите и грам. Защото предложенията ни за няколко варианта на закуска са без наличието на лоши въглехидрати. Стига да харесвате здравословна храна, има всевъзможни комбинации, с които ще задоволите апетита си, а в същото време ще заредите тялото със здравословна доза витамини и минерали.

Ябълка и сирене. Перфектна комбинация от солено и сладко, с доза протеини, мазнини и фибри, която ще задоволи глада. 

Хрупкаво авокадо. Авокадото е може би "най-супер" суперхраната, пълно е с полезни мазнини. Намачкайте го с вилица на пюре и си намажете две пълнозърнести филийки.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЗАЩО НЕ УСПЯВАМЕ ДА ВЛЕЗНЕМ ВЪВ ФОРМА, ВЪПРЕКИ УСИЛИЯТА НИ

здравословна закуска

Извара с плодове. Нека бъдем честни, чийзкейкът не е особено здравословен. Но може да имитирате вкуса му като комбинирате половина чаша извара със замразени плодове като боровинки.

Твърдо сварено яйце. Класическа закуска, когато нямате много време. За да го овкусите, може да го разрежете на две и да го полеете с малко горчица. 

Ядки. Различните видове ядки са перфектният, класически избор, когато ви се похапва нещо бързо. 

Риба тон с домати. Знаете колко е богата на омега този вид риба, затова вместо на сандвич, похапнете я с домат или доматен сок. 

Пуешка шунка. Не е задължително да я похапвате само на сандвич. Ако можете да ядете месо без хляб, само със зеленчуци, ето ви едно доста подходящо бързо хапване. 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA