Париж ще предложи аеротаксита на гостите на Олимпиадата през 2024

През 2024 г. Париж ще бъде домакин на Летните олимпийски игри. Това значително ще увеличи потока от туристи, посещаващи столицата на Франция. За да се избегне възможен срив в транспорта, местните власти подготвят радикално решение - въвеждането на аеротаксита.

Безпилотните въздушни таксита от Airbus ще превозват пътници от летището Charles de Gaulle до града. С автобус това пътуване отнема около час. Пътуването по въздух ще позволи да се избегнат задръстванията и ще спести време, което може да бъде полезно при търсенето на хотел или посещение на спортните състезания.

Очаква се полетите на въздушните таксита да се извършват на всеки шест минути.

До края на 2019 г. длъжностните лица трябва да изберат площадка за кацане в Париж. Строителството ще отнеме още 18 месеца след това.

За да бъде реализиран този амбициозен план, аеротакситата трябва да бъдат надеждни и безопасни, както и да се съчетават добре със съществуващата инфраструктура. Но ако системата се прояви добре по време на „олимпийското” натоварване, това ще бъде сигнал и за други мегаполиси по света да въведат услугата.

Airbus наскоро е тествал безпилотното летателно средство AlbatrossOne, оборудвано с крила от нов тип конструкция. Наличието на шарнир ще намали турбуленцията и ще увеличи тягата на самолета.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA